Надеждно водоснабдяване за сигурна напоителна система

Не е тайна, че подходящата система за напояване е от основно значение при осигуряване на оптимални условия за процъфтяване на културите. Висококачествените водоснабдителни системи играят важна роля за увеличаване на добивите. БГ Агро Земеделска компания избра тръбите PE 100 на Pipelife, за да изгради водоснабдителна система, която изисква минимална поддръжка през дългия си експлоатационен живот.

Pe100 pipes on field © Pipelife Bulgaria

ПРОИЗВОДСТВО НА ЦАРЕВИЦА: необходими условия

Царевицата е една от най-разпространените култури в света, а също и широко култивирана в България. Достигането на оптимална добив от ценната култура обаче, не е лесно. Сеитбата трябва да се извърши, когато температурата на почвата на дълбочина 10 см достигне 8-10° C. В България сезонът, когато почвените условия са оптимални, продължава приблизително от началото на април до средата на май. Ранната или по-късната сеитба обикновено води до влошени резултати.

Подготовката на площите и инсталирането на поливна система започват рано и трябва да се извършат възможно най-ефективно, за да не се пропуснат най-добрите условия за сеитба. Това е особено важно за земи, които не са били култивирани преди и изискват изграждане на  системата от нула.

pe100 pipes unloading on site

РЕШЕНИЕ ЗА ВОДОСНАБДЯВАНЕ, без нужда от поддръжка

БГ Агро Земеделска компания ЕООД е дъщерно дружество на БГ Агро АД – един от най-големите  земеделски производители в страната. За отглеждане на царевица на поле от 100 дка в с.Щипско, област Варна, БГ Агро Земеделска компания инвестира в нов водопровод, който да доведе водния ресурс от сондажни кладенци към пивотна напоителната система.

Главен изпълнител е фирма Трансстрой Инженеринг ООД, която работи в тясно сътрудничество с подизпълнителя Аква Сис Варна ЕООД. Всички страни в този проект се обединябват около решението, че водопроводните тръби PE 100 на Pipelife България са най-подходящи и отоговарят на проектните изисквания.

Изработена от полиетилен с висока плътност, системата се счита за най-безопасната и издръжлива тръбна система за подземни главни водопроводи, разклонения  и секторни линии. Тръбите са гъвкави, но здрави и с висока якост на удар и химическа устойчивост.

Ключов момент при избора на полиетиленови тръби е и доказаният експлоатационен живот на системата  от 100 години при минимална поддръжка. Това означава, че вместо да се тревожат за поддръжката на водоснабдителната си система, фермерите могат да се съсредоточат върху грижата за своите култури.

Дългогодишнo ПАРТНЬОРСТВo ЗА УСПЕШен старт на земеделския сезон

Проектът по инсталирането на довеждащата водопроводната система стартира през февруари 2022 г. и приключва през април, точно преди новия сеитбен сезон. Изпълнителят на проекта Аква Сис Варна има богат опит от първа ръка с решенията на компанията. Нейният управител Светлин Петков е един от доверените инсталатори на Пайплайф България.

„Пайплайф е изключително надежден партньор, поддържащ най-високите производствени стандарти. Винаги можем да разчитаме на ресурсите на Pipelife за осигуряване на пълна техническа и организационна поддръжка съгласно договорените ни отношения“, коментира и Георги Стилиянов, управител на фирмата главен изпълнител-Трансстрой Инженеринг ООД.

Пайплайф България доставя повече от 1,4 километра полиетиленови тръби в диапазон от DN 125 до DN 250, заедно с необходимите фитинги. През целия сезон новата система за водоснабдяване и напояване вече ще гарантира безгрижен растеж за българската кралица на културите – създавайки най-добрите условия за една наистина царска реколта.

Споделяне:

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!