Нов канализационен колектор предпазва центъра на Велико Търново!

09. април 2023
pragma sewage pipe

Разположен сред склоновете на красиви ждрела и меандрите на река Янтра, град Велико Търново заслужено се нарежда сред най-привлекателните туристически дестинации в България. Макар и живописно, местоположението на града крие рискове от чести наводнения, особено в най-ниските райони. Канализационна тръбна система Pragma е избрана за разширяване на капацитета на локалната отводнителна мрежа.

Историческо наследство в риск от щети

 От древността до наши дни, забележителностите и паметниците на културата във Велико Търново носят духа на всички епохи и периоди от българската история. Подобно на архитектурата на града, подземната инфраструктура постепенно се развива през годините, използвайки тръбни системи от различни материали, като в наши дни, части от мрежата са в края на експлоатационния си живот, докато други нямат достатъчно капацитет, за да обслужват нарастващата общност. Старите канализационни тръби в града са с диаметър едва 300 мм, което води до наводняване на десетки домове и обществени обекти всеки път, когато има обилни валежи. 

тръбопроводна система за бърз и надежден монтаж

Канализационната система на Pipelife Pragma предлага решение за справяне с предизвикателствата на проекта, съчетавайки устойчивост на ниски температури, висока твърдост на пръстена и отлична издръжливост. Освен това, широката гама от аксесоари на системата позволява лесно свързване към съществуващата канализационна мрежа, където е необходимо и подмяна на компрометираните сектори. Общата площ, обслужвана от новата мрежа е 38 ха, като в най-ниските части на града тръбите достигат 1000 мм в диаметър.

 

 

Pragma installation

Модерни тръбопроводни решения за оживен туристически център

Монтажните работи приключват през февруари 2022 г., като общо са положени повече от 1600 метра тръби Pragma, вариращи от DN 315 до DN 1000. Модернизираната дъждовна канализационна мрежа може да отвежда значително по-големи количества дъждовна вода, предпазвайки централната част на Велико Търново от наводнения. 

" На всеки етап от проекта инвеститорите и строителите можеха да разчитат на бързи и навременни доставки, както и на консултации с нашия екип", каза Тодор Найденов, регионален мениджър продажби в Пайплайф България. "Тясното сътрудничество осигури безпроблемното изпълнение на проекта, избягвайки забавяния и свързаните с това допълнителни разходи."

След финилизирането на проекта, партньорството с Пайплайф България е подновено – през лятото на 2022г Пайплайф доставя повече от 1800 метра HDPE тръби и за реконструкцията на водопроводната мрежа във Велико Търново, осигурявайки достъп до безопасна питейна вода за общността и гостите на града.

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!