Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

25.10.2017 - Изграждане на Лидл в Ниш, Сърбия с продукти на Пайплайф България

Местоположение: Ниш, Сърбия

Инвеститор: Lidl

Доствчик: Uniprogress

Краен доставчик: Biro Stojanovic          

Използван продукти: Aqualife PE100 SDR17 DN32-110, PP PRAGMA SN10 DN160-400, PRO1000, PP-HT DN50-160, PVC COEX SN8 DN160-200,

При изграждането на търговски обект Лидл в гр.Ниш, Сърбия, Пйаплайф  България достави канализационна система Pragma SN10, както и ревизионни шахти PRO1000. За вътрешната канализация, бяха доставени тръби от поплипропилен, с марка  HTLine .

Канализационни тръби от полипропилен – тип Pragma SN8, се отличават със своята специфична структура изградена от вътрешен гладък слой и профилиран

външен слой. Pragma  дават по-голяма сигурност, при влошени условия на монтаж, критично покритие над тръбата в зони с утежнен трафик или при голяма дълбочина! Областта на приложение на тръби PRAGMA включва отвеждане на битови, дренажни, дъждовни и промишлени отпадъчни води!

Ревизионните шахти PRO1000, са част от канализационнта система на Пайплайф. Всяка шахта е индивидуална(нестандартна)- произведена по конкретни изсиквания. Пайплайф България разполага с машина, разработена специално за нея, която позволява изработването на входовете и изходите на шахтата да бъдат според указанията на клиента, както и с гарантирна здравина и водоплътност.  Изградени са като конструкция, отделните части на която са свързани с помощта на елементи с уплътняващи пръстени. Пластмасовите шахти са модерна, екологична и евтина в експлоатационно отношение алтернатива на тежките, обемни и със сложна конструкция бетонови шахти. Като материал за всички компоненти се използва полипропилен. Предимствата на полипропилена пред други материали са установени на базата на дългогодишни изследвания, с които е доказано: по-висока здравина на модула; по-висока жилавост; по-висока устойчивост на абразия и висока температура. За производството на шахтите PRO, Пайплайф е избрал метода на инжекционно  изливане на елементите. Този метод позволява  да се постигне висока плътност и оребрена външна повърхност.

HT Line системата на Пайплайфсе изработва от полипропилен, който има основното предимство пред PVC че е нечуплив и издрържа на високи температури. Състои от пълна гама тръбии фитинги. Тръбитеса с различни дължини за улесняване на монтажа. Използва се за изграждане на вътрешносградна  канализацияна жилищни, обществени и промишлени сгради. Тръбитеи фитингите са напълно съвместими с PVC тръбите, което улеснява ремонтните работи.

Коекструдираните трислойни тръбни системи PVC COEX, използвани в проекта, се отличават със своята специфична структура изградена от вътрешен и външен гладък слой и междинен слой от пенообразен поливинилхлорид. Тази структура позволява с минимален разход на суровина, съответно ниско тегло, да се постигне необходимата напречна коравина на пръстена (SN≥4 kN/m2, SN≥8 kN/m2  съгласно БДС ISO 9969).Уникалното на структурата е, че гарантира висока еластичност на пръстена и устойчивост на динамични и статични натоварвания.

2055-lifl-nish-refer-pragma-pro-pic-1-thumb