Напорен водопровод в завод на "Биовет"

07. февруари 2019

Вложени продукти:

 

Напорен водопровод: РЕ 100 RC Aqualine

Инфраструктурна канализация: 

  • Шахта PRO
  • Pragma  тръби

Детайли:

 

Инвеститор: „Хювефарма" АД
Изпълнител: Главболгарстрой АД
ВиК системи: Пайплайф България
Местоположение: гр. Пещера
Обект: Производствена сграда
Очаквано откриване на производството: март 2020 г

 


„Биовет" АД е водещ европейски производител на фуражни добавки, премикси, активни субстанции и готови лекарствени средства за лечение, профилактика и подобряване здравето и продуктивността на животните. Българската фармацевтична компания разраства своето производство. С инвестицията от нaд 293 млн. лв фармацевтичната компания ще изгради нови мощности в гр. Пещера. Така тя се отличава като най-значим по мащаб частен проект в България през 2018 г.
Именно затова вложените ВиК системи трябва да отговорят на строги изисквания за високо качество. Съвсем логично „Пайплайф България" е предпочетеният избор за доставчик. В проекта са заложени PP канализационни тръби Pragma (с фитинги към тях), PP инжекционно ляти шахти PRO 1000, PVC тръби "Solid pipe" и напорни тръби от РЕ 100 RC Aqualine.
Тръбните системи Pragma се отличават със своята специфична структура, изградена от вътрешен гладък слой и профилиран външен слой. Тя позволява с минимален разход на суровина, съответно по-ниско тегло, да се постигне висока напречна коравина на пръстена. Уникалното на структурата е, че гарантира висока еластичност на пръстена и устойчивост на динамични и статични натоварвания. Сред предимствата са още удароустойчивост, гарантирана водоплътност на системата в диапазон, дълъг ескплоатационен живот, пълен набор от свързващи елементи (фитинги, ревизионни шахти и съоръжения) и др.


Пластмасовите шахти са модерна, екологична и евтина в експлоатационно отношение алтернатива на тежките, обемни и сложни за поддържане бетонни конструкции. Тяхната гарантирана хермeтичност, здравина и ниско тегло ги прави подходящи за изграждането на една завършена канализационна система с дълъг и безпроблемен експлоатационен живот. Възможността за включвания под различни ъгли и на различни височини позволява над 3000 комбинации

PE100RC Aqualine


С доказаната си висока устойчивост на пукнатини при удар, тръбите от PE100 RC са специално пригодени към засилените изисквания при полагане. Те са по-устойчиви на външни удари като драскотини, издълбаване, концентрирано натоварване и деформация, като при това не губят изискванията за напорни тръбопроводни системи.

Къде намират приложение?

Инфраструктурни системи - водоснабдяване, газоснабдяване, отвеждане на атмосферни и канализационни води, напорни канализации, защита на телекомуникационни и оптични кабели.
Промишлени приложения - за тласкатели при помпени системи, за пренос на различни флуиди, горива и т.н.
Селското стопанство - системи за напояване и системи за разпръскване.
Нестандартно приложение - тръбопроводи в трудни и скалисти терени.

 

Източник: StroiInfo

pe100rc
pro
pe100rc

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори