Конференция пътна инфраструктура-форум за актуални теми

19. август 2021

                В периода 7-9 октомври 2021г, ще се проведе XIV Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. http://conferenceroad.bg/

                Конференцията се организира ежегодно от Институт по транспортно строителство и инфраструктура https://institute-tsi.com/ , Сдружение „БФТИ“ http://www.forumti.bg/ и Факултет по транспортно строителство към УАСГ https://www.fte-uacg.bg/

                Всяка година събитието събира над 400 изявени специалисти от бизнеса, науката и администрацията, които обсъждат актуални теми в сферата на транспортна инфраструктура. Тази година целите пред организаторите са да поставят на преден план свързаността на България и Балканите с Европа и Света. Ще се обсъди Зелената сделка на Европа и възможностите за използване на рециклирани материали. Умните градове, автономния транспорт и дигитализацията ще получат подобаващо място в програмата на събитието. По традиция всички сесии ще се развият през призмата на пътната безопасност, нормативната осигуреност и финансирането.

 

 

ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИ  ЩЕ ПРЕДСТАВИ НА ПРЕДСТОЯЩАТА КОНФЕРЕНЦИЯ СВОЕТО РЕШЕНИЕ ЗА УСТОйЧИВО УПРАВЛЕНИЕ НА АТМОСФЕРНИТЕ ВОДИ

През последните десетилетия валежите стават все по-интензивни, което води след себе си и до препълване на съществуващите канализации/оразмерявани и работещи по остарели данни за интензитет на валежите и честота на населението/ и наводняване на жилищни територии и терени.

При изграждането на нова пътна инфраструктура, също са налице за решаване проблеми с отводняването, отвеждането, съхраняването и обратното връщане в природата на атмосферната вода. Традиционните решения с използването на инертни материали и бетон все по-често се заменят с модерни и пълни системи, включващи и пречистването на водите, имали контакт с пътното платно и потенциално замърсили се с петролни продукти. Те са ефективни и разбира се икономически рентабилни за зададените  от атмосферната вода въпроси.

Системата предлагана от групата Пайплайф-RAINEO е цялостно решение за управление, контролиране и регулиране на атмосферните води чрез отделни елементи и процеси, които я изграждат. Това включва: воронки, оттоци, линейни отводнители, канализационни тръби, дъждоприемни шахти, ревизионни шахти, пречиствателни съоръжения (каломаслозадържател), контролни уреди, ретензионен обем от полипропиленови блокчета Stormbox.

Пластмасовите ревизионни шахти PRO са по-икономични и екологични от тежките, трудни за работа бетонови шахти. Гарантираната водоплътност, бързия и лесен монтаж - без нужда от тежка механизация ги прави предпочитани за инвеститори и строители, които ценят времето. Тяхното свързване към  канализационни гофрирани тръби Pragma e лесно и заедно представляват съществена част от системата RAINEO. А нейното ядро са инфилтрационните блокчета Стормбокс. Изградени от здрави, пластмасови клетки, те могат да се използват както за задържане и съхранение, така и за контролирано изпускане на атмосферните води.

 

Stormbox system

Споделяне:

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори