Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

25.06.2009 - Пайплайф решава проблема на кв. “Победа” в Бургас

Квартал „Победа” на гр. Бургас имаше един наболял проблем досега. Хората тук са на септични ями, а при всеки дъжд кварталът се наводнява и наподобява една малка Венеция, тъй като теренът, върху който са построени къщите, е на морското равнище.
Започна проект за изграждане на канализация в квартала, която ще бъде за отвеждане на отпадъчните, битови и дъждовни води, с което условията за живот значително ще се подобрят.

Бенефициент на проекта за изграждане на канализацията в кв. „Победа” е Община Бургас. Той е част от проекта „Интегриран воден цикъл на град Бургас” по Програма ИСПА на ЕС, участие в проекта има Министерство на околната среда и водите и по- конкретно Предприятието по управление на дейностите по опазване на околната среда.

“Пайплайф България” ЕООД беше фирмата, която предложи адекватно цялостно решение на проблема с възможността да достави цялостно съоръжение – както тръби - PP Pragma OD, така и шахти - DN1000. Това е референция от изключителна важност за Пайплайф, защото доказва качеството на Pragma тръбите, дори при наличието на високи подпочвени води.  Изпълнител на проекта ще бъде австрийската фирма “Алпине Майер” с подизпълнител “Понсстройинженеринг” ЕАД.

Проектът предвижда в бургаския квартал „Победа” да бъде изградена канализационна мрежа с обща дължина над 6 500 м. Тя ще обхване общо 24 улици в квартала.
Изграждането й ще има силен екологичен ефект, тъй като ще защити езеро Вая и Черно море от замърсяване с необработени канализационни отпадъчни води, ще подобри качеството на подземните и надземни води, както и събираемостта на отпадните води.

Pic_1_196
Pic_2_196
Pic_3_196