Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

„Милениум център” – амбициозен проект с участието на Пайплайф

Хотел, търговски и бизнес център и луксозни апартаменти ще бъдат изградени до столичното НДК. Това включва проекта за "Милениум център". В момента това е един от най-мащабните проекти, които се изпълняват в София. Строителството започна в края на миналата година. Инвеститор на обекта и главен изпълнител е фирма НИКМИ АД.

Амбициозната задача на авторите на проекта е изграждане на висока, модерна сграда, която да обогати градския силует и да създаде неповторим и запомнящ се архитектурен образ, заявиха от проектантския колектив.

Сградата е разположена на парцел, граничещ с три главни булеварда - бул. "Витоша", бул. "Пенчо Славейков" и бул. "България". Архитектурното решение на комплекса е с едно общо пететажно тяло, от което израстват три високи обема. Централно разположен е петзвезден хотел, който ще бъде на 32 етажа с 250 стаи и хеликоптерна площадка върху покрива. Височината на тялото е 112 м. Останалите две тела са с по 18 и 24 етажа. Целият комплекс има обща разгъната застроена площ 136 300 кв.м.

В проекта са предвидени материали, които са съобразени със съвременните тенденции в архитектурата за подобен вид сгради. Преобладават окачените стъклени фасади, облицовки от еталбонд и архитектурни елементи, разработени като отделни детайли. Тръбите на Пайплайф отново намериха място в най-мащабния проект в София. В случая дренажните тръби Pragma DR Ø200 намериха своето приложение. Дренажната тръба от РР е лека тръба с двустенна конструкция с вътрешна гладка повърхност и профилирана външна стена.

И този път продуктите с марката PIPELIFE се наложиха със своите безспорни качества. 


Pic_1_196
Pic_2_196
Pic_3_196