Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

ProFos – Пайплайф монтира още една помпена станция

PIPELIFE може да обяви, че един от най-мащабните ни проекти с канал помпена станция тип ProFos вече приключи успешно. ProFos на фирма Престиж, един от водещите производители на шоколадови изделия в България, вече е пусната в експлоатация.

Съоръжението беше монтирано в новата фабрика на фирмата в град Велико Търново. Въпреки всички трудности, които възникнаха по време на изпълнението на проекта, Пайпалйф още веднъж се поздрави с перфектно изпълнено съоръжение. Самата помпена станция впечатлява с големите си габарити. Дълбочината на черпателната шахта е 7.5 метра и диаметър от 2.5 метра. Водоплътността беше от изключително значение поради високите подпочвени води и затова шахтата трябваше да е от една тръба.

Помпите са на фирма Grundfos и са монтирани чрез автокуполираща система. Това дава възможност да се гарантира безопасното функциониране и поддръжка на съоръжението, без да се налага човек да слиза в шахтата.

Всички кранове, клапи и контролния блок са монтирани в арматурна шахта, непосредствено до черпателната, което улеснява експлоатацията и инспекцията на електрониката и арматурата.

Нека се поздравим с този успех и да си пожелаем още много подобни, и дори по-мащабни.

Pic_1_196
Pic_2_196
Pic_3_196
Pic_4_196