Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

Интересни публикации

Проба под налягане, защото е толкова важна!

Как да повишим налягането и следим дали има течове?!

2088-nevidimi-detaili-pic-1-entry

Невидимите детайли

Покупката на ново жилище е сериозна стъпка, която предопределя условията на обитаване на нас и близките ни хора за дълъг период от време. Наред с внимателното изследване на локацията, квадратурата и цената, честа заблуда при търсенето му е, че то е еднократна инвестиция и най-важно е как изглежда отвън.

Poliolefinovi

18.07.2017 - Предвиждане за 100 години експлоатационен живот на полиолефиновите гравитачни канализационни системи“

Представяме ви обобщено проучване  проведено от Европейска асоциация на производителите на пластмасови тръби и фитинги - Teppfa в сътрудничество с Borealis и LyondellBasell. Целта на настоящото проучване е да се осигурят достатъчно валидирани данни, за да може да се декларира очаквана продължителност от поне 100 години на експлоатацията на полиолефиновите ...

doclad-pic

18.07.2017 - Прочистване на канализации

Ние от „Пайплайф България“, искаме да представим на вашето внимание Доклад за влиянието върху канализационните тръби при почистване под високо налягане. Оригинала на доклада е на немски език и обхваща 210 страници от които ние сме превели разделите, които според нас представляват най-голям интерес.

2042-varna-wave-pic-1-entry

27.06.2017 - „ВАРНА УЕЙВ“

Ние от Пайплайф вярваме  че предлагаме най-добрите тръбни системи на българския пазар, но се гордеем също и с най-добрите партньори в България. А, когато имаш най-доброто неимоверно работиш и по най-впечатляващите обекти в страната.
Така стоят нещата и с една нова сграда, която ще се превърне в емблема на морската ни столица „ВАРНА УЕЙВ“

2039-pic-1-thumb

12.06.2017 - Дълговечност на пластичните материали

През последните години в професионалните среди на хидроинженерите все повече се повдига въпросът за живота на пластичните материали, които навлязоха широко в инженерното проектиране.
Ние Pipelife, като производител с дългогодишна история, искаме  да ви разкажем за историята на една интересна снимка от далечната 1963 година. Още тогава, предшественикът на Pipelife в Норвегия  произвежда HDPE тръби с различни дължини и диаметри.

2039-pic-1-thumb

04.04.2017 - Семинар на Пайплайф на тема „Вътрешносградни системи“ в Македония

Ние от Пайплайф обичаме и държим да разширяваме кръгозора си, затова и погледнахме към Македония, като към възможност да се представим и на нашите приятели там. И понеже човек се представя винаги  с най-доброто, което има, затова и ние се представихме с нашите най-добри системи MASTER3 и RADOPRESS.

nopic

31.03.2017 - Какво бихте ми препоръчали за сградно ВиК?

Често ни задават този въпрос! Много лесно би било да кажем просто PPR за водопровод и PVC за канализация. Обаче ние не сме такива, не обичаме да ни е лесно а напротив обичаме предизвикателствата и да убеждаваме нашите клиенти с аргументи, знания и опит.

Затова ние казваме:

2029-radopress-entry

22.03.2017 - Правилен подбор на многослойни тръби за инсталации в сгради за топла и студена вода

PE-X или PE-RT тръби със или без алуминиев слой?

Важен въпрос, който възниква често е какъв да е материала, от който е направена тръбата. Обикновено това е омрежен полиетилен РЕ-Х или неомрежен PE-RT. Това са формули на полиетилен с повишена термична устойчивост които имат сходни технически параметри.

2028_Mnogosloini_trabi_Pic_1_entry

14.03.2017 - Многослойни тръби за инсталации в сгради за топла и студена вода

Какъв е стандарта и маркировката на многослойните тръби и защо те са важни при избора на най-подходящата тръба?
Многослойните тръби за отопление и водопровод, използвани в България и Европейския съюз трябва да отговарят на изискванията на стандарт БДС EN ISO 21003 -1,2 : 2008.

2028_Mnogosloini_trabi_Pic_1_entry

21.02.2017 - Контролираната вентилация не е лукс

Airtherm – система за вентилация на PipelifeКакво е контролирана вентилация?
Всички знаем хубавото усещане, когато отворим прозореца и влезе свеж въздух в стаята. Може ли това усещане да продължи постоянно?

2020_pic_4

25.01.2017 - Геотермални системи на Pipelife

Земята като доставчик на енергия

Земята образува естествен акумулатор на топлина, който получава енергия от вътрешността на земята, чрез слънчевите лъчи, дъжда, подпочвените води  и т.н.

2019_1_150

19.01.2017 - Теоретично-практическа демонстрация пред ВиК Троян и ВиК Монтана на фитинги Фюжън

На 24 и 25   Ноември 2016 , представихме  Фюжън под формата на теоретично-практическа демонстрация пред  ВиК Троян и ВиК Монтана

2017-pic-2_enter

16.01.2017 - Повърхностно (подово, таванно, стенно) отопление Системата Radopress на Pipelife

Защо все повече у нас се говори за повърхностно отопление? Защо в съвременните обществени  и жилищни сгради и модерните „пасивни” къщи то измества радиаторното? ...

1009_Pic_1

16.11.2016 - Правилно заваряване на PPR тръби и фитинги

През годините PPR системата се наложи, като водеща при изграждането на сградни водопроводни инсталации. Това е така защото този тип тръби и фитинги имат много достойнства и дават голяма сигурност и не на последно място с тях се работи сравнително лесно...

Pipelife

01.11.2016 - Съпоставка при различни коефициенти на инфилтрация и ползата от използването на инфилтрометъра за определяне на реална скорост на инфилтрация

Практиката в България е да се пести от всякакви необходими данни за да се намали себестойността на строителният обект. Един от тези параметри  е скоростта на инфилтрация (ИС), който рядко присъства в хидеогеоложкия доклад, ...

Pic_1

17.10.2016 - Двоен адаптивен бетонов пръстен

Бетоновия пръстен е връзката междуа капака и ревизионната шахта.
Служи за:
1.    Пренасяне на напреженията от капака към почвата.
2.    Пренасянето на напреженията предпазва пластмасовата шахта от динамичните натоварвания от трафик...

Pic_1

Подово отопление – жените също го могат.

Изграждането на отоплителни инсталации по правило е запазена зона за мъжете. А дали е така?!

За щастие има жени, които спокойно могат да сложат мъжете в малкия си джоб, защото го могат и по-добре и по-прецизно.

07_Slot2_Radopress

07.09.2016 - 10 години гаранция Радопрес

Пайплайф България въвежда 10 годишна гаранция за системата Радопрес. Това влючва както подмяна на дефектни или течащи тръби и фитинги, така и покриване на разходи за ремонти, повреди на интериор и др.

999_Smazkata_Pic_0

29.07.2016 - Смазката-без нея не може!

Когато се работи с канализационни тръби то неимоверно се използва смазка. Тя позволява тръбата да влезе лесно в муфата и да заеме правилната си позиция. Така се спестяват усилия и освен това позволява да се извършват корекции по трасето, дори и да се разглобява при нужда...

997_Pic_1

25.07.2016 - Фаската – един недооценен елемент от тръбата!

Фаската представлява скосяване под определен ъгъл на ръба на стената на тръба. Тя се прави при почистване на остри ръбове в следствие на рязане, a и като изискване при монтаж.

992_Pic_1_300

27.06.2016 - Изпитване на гъвкавост на пръстена при канализационни тръби

Едно от основните изпитвания, на които се подлагат гофрираните тръби за инфраструктурна канализация е изпитването на гъвкавост на пръстена-напречна гъвкавост (ring flexibility). Тества се по БДС EN ISO 13968.

987_1_Home

10.06.2018 - Таванно отопление/охлаждане от Пайплайф

Въпреки, че таванното водно отопление има редица предимства пред подовото, у нас то все още не е така популярно и масово разпространено. Но за тези, които търсят най-доброто, популярността не е проблем и вървят смело напред както е в този случай с тази еднофамилна къща в кв. Горна Баня в София.

Solid_Pipe_300

25.02.2016 - Solid Pipe срещу PVC Coex

BAV

05.02.2016 - „Пайплайф България” и “Българска асоциация по водите” - гарант за висококачествени продукти

Българската асоциация по водите (БАВ) е организация с нестопанска цел, която е учредена на 1 декември 2005 г. в гр. София. В нея членуват юридически и физически лица, които имат интереси, свързани с водоснабдяването ...

Pipelife

04.02.2016 - ЗАКОНОДАТЕЛНА РАМКА НА УПРАВЛЕНИЕ НА АТМОСФЕРНИТЕ ВОДИ В НЯКОИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ

Какво е градоустройство свързано с устойчиво управление на водите? Градоустройство свързано с особено внимание към управлението на водите представлява интердисциплинарно сътрудничество в областта на управлението на водите, градоустройството и ландшафтната планировка.

Pipelife

03.02.2016 - Кой ще укроти атмосферните води

Атмосферните води са води, които произхождат и се образуват по време на дъжд, сняг или при топене на ледове. Тези води, попиват в почвата (инфилтрат), задържат се на повърхността при непропускливи терени...

Pipelife

05.06.2015 - Тръбите на Пайплайф България и в Австрия

Уважаеми клиенти и партньори,
Имаме удоволствието гордо да споделим, че тръбите тип Pragma, произвеждани от Пайплайф България, бяха избрани да бъдат заложени в два големи обекта в Австрия:

Pipelife

14.04.2015 - Master 3 - oбезшумяваща канализационна система

Обезшумяващата канализационна система Master3 е разработена от Pipelife за да покрива всички изисквания на сградите за безшумно протичане на водата.

Pipelife

17.02.2015 - TEPPFA Европейска асоциация на производителите на пластмасови тръби и фитинги

 

ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО: 100 ГОДИНИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЕКСПЛОАТАЦИОННИЯ ЖИВОТ НА ПОЛИОЛЕФИНОВИ КАНАЛИЗАЦИОННИ ТРЪБИ  

Pipelife

17.02.2015 - Златни правила при обработката на жалби

Уважаеми клиенти,
Пайплайф се стреми непрекъснато да усъвършенства предлаганите от нас продукти и услуги. В тази връзка, ние, служителите на Пайплайф ...

Pic_2_96

28.11.2014 - ЕКВИВАЛЕНТНОСТ НА МЕТОДОЛОГИИТЕ ЗА СЕРТИФИЦИРАНЕ НА ПОЛИЕТИЛЕНОВИ НАПОРНИ ТРЪБИ ЗА УСТОЙЧИВОСТ СРЕЩУ БАВНО НАРАСТВАНЕ НА ПУКНАТИНИ PAS 1075 И PW405/1

Освен основните изпитвания на стандарт БДС EN 12201-2, ако една напорна полиетиленова тръба трябва да бъде сертифицирана като устойчива на пукнатини

Pic_2_96

28.11.2014 - ПРЕДИМСТВА НА ЕДНОСЛОЙНИТЕ КОМПАКТНИ ТРЪБИ ОТ PE100RC ПРЕД МНОГОСЛОЙНИТЕ КОЕКСТРУДИРАНИ ТРЪБИ ОТ PE100 И PE100RC

С течение на времето разликата в суровините намаляла значително и това позволило чисто икономически да започнат да се произвеждат и еднослойни компактни тръби изцяло от PE100RC ...

Pic_2_96

PVC срещу НТ /канален полипропилен/

Защо монтажът на НТ Line  е по-бърз и лесен в сравнение с този на обикновените PVC тръби?! Защото имаме голямо разнообразие от муфирани тръби с различна дължина за всеки ...

Teppfa_96

04.02.2013 - TEPPFA – становище относно обозначението CE за платмасови тръбопроводни системи

Уважаеми клиенти и партньори,
Бихме искали да Ви запознаем със становището на TEPPFA относно обозначението CE за пластамасови тръбопроводни системи.
Pragma_96

06.08.2012 - Канализационни тръби Pragma по-здрави от всякога

Pragma SN10, Pragma SN12 и Pragma SN16
Канализационните тръби Pragma за инфраструктурна канализация се произвеждат с клас на твърдост на пръстена (коравина) SN>8 kN/m2.
Pic_2_66

04.06.2012 - Чугун или пластмаса

Дали чугунените тръби за канализация са наистина вечни? Отвън изглеждат стабилни и надеждни, но какво се случва отвътре при контакта с агресивните отпадни води,съдържащи почти неограничен химичен състав?
Pipelife

30.03.2012 - ИНСТРУКЦИИ ЗА ПОЛАГАНЕ НА ПЛАСТМАСОВИ ДРЕНАЖНИ ТРЪБИ

ПРОИЗВОДСТВЕНА ГАМА НА ПЛАСТМАСОВИ ТРЪБИ ЗА ДРЕНАЖНА СИСТЕМА:
В практиката най-често се използват полимерни дренажни тръби с гофрирана външна повърхност с кръгло сечение тип R
Pic_1_96

10.02.2012 - Полиетиленови тръби на фирма KRAH

Пайплайф България винаги е предлага на своите клиенти съвременни, адекватни  и качествени решения. При изграждането на канализационни мрежи, за които най-големите ...
Pipelife

07.02.2012 - Кога да използваме гофрирани полипропиленови тръби, кога гладкостенни PVC-KG тръби?

С течение на времето гофрираните тръби се развиха и станаха добра алтернатива на гладкостенните PVC тръби ...
Pic_1_66

06.02.2012 - Заключване против измъкване на муфирана връзка на тръби Pragma DN/OD

В практиката нерядко се налага полагане на тръби в по-неблагоприятни почвени условия – льос, свлачища, набъбващи почви, които могат да доведат до разместване на леглото на положените вече тръби.
AquaLine_96

16.12.2011 - AquaLine – напорни тръби за пренос на вода

Използването на термопластични системи за водоснабдяване, газифициране и напорно отводняване на урбанизираните територии, промишлеността и селското стопанство отдавна е факт.
07_PRO_BIG_96

13.10.2011 - Защо ревизионни шахти от полипропилен тип PRO на Pipelife

Присъствието на ревизионни и инспекционни шахти от термопластичен материал отдавна е факт на българския пазар. Като заместител на традиционните бетонови шахти...
Strukturni_96

01.07.2011 - Структурни изменения при стъклопластовите тръби

Един от най-важните фактори на околната среда, с който материалите влизат в контакт е водата.  Установяването на характера на изменението на свойствата от въздействието на водата...
Test_PE_96

30.06.2011 - Тръби от натурален (безцветен или бял)полиетилен

Заради дефицита на тръбен полиетилен на украинския пазар, някои производители при производството на тръби използват натурален (безцветен или бял ) полиетилен
Pic_1_96

08.06.2011 - Най-дългата тръба плавала някога през Босфора

Най-дългата тръба плува през Босфора през май. Всяка тръба е дълга 400 м. тръба от PE с диаметър 2000 мм. и дебелина на стената 66 мм.  и е произведена в Stethelle ...
Pipelife

25.05.2011 - Как да различим качествените продукти PVC-Coex

В този текст ще ви дадем няколко практични съвета, затова как да избирате канализационна тръба, която е качествена.
PE_Color_96

05.05.2011 - Високите изисквания на Европейските пазари изискват високо качество на ПЕ гранулат

Напорните тръбопроводи служат за пренос и разпределение на питейни води, отпадъчни води, охлаждащи и отоплителни флуиди, газ, компресиран въздух и др.
Pragma_96

19.04.2011 - Как да различим качествените продукти под марката PRAGMA

В този текст ще ви дадем няколко практични съвета затова как да избирате канализационна тръба, която е ка
Master_96

01.04.2011 - Трислойни полипропиленови тръби с минерална звукоизолация

Трислойни полипропиленови тръби с минерална звукоизолация
ВиК общността, а и пазарът в България вече познават навлязлата преди години полипропиленова система HT Line за вътрешна канализация.
Radopress_66

30.03.2011 - Повърхностно (подово, таванно, стенно) отопление

Защо все повече у нас се говори за повърхностно отопление? Защо в съвременните обществени  и жилищни сгради и модерните „пасивни” къщи то измества радиаторното?
Pipelife

29.03.2011 - Как да различим добрата от лошата тръба?

Многослойни тръби за инсталации в сгради за топла и студена вода
Често в практиката възникват следните въпроси: как да се разбере каква е работната температура (освен максимално допустимата) ...
Pipelife

28.03.2011 - Европейски стандарти

Стандартът е техническа публикация, която се използва като правило, насока или определение. Стандартите осигуряват съответствието между продуктите и услугит
Pipelife

24.02.2011 - Маркировката на продукта...? Гаранция за качество и сигурност по време на експлоатация

Съобразно европейските стандарти всички тръби използвани в инфраструктурните мрежи за водоснабдяване и канализация трябва да бъдат маркирани.
StroitelstvoGradat_96

26.10.2010 - Строителство Градът – Алекс Хайрабедян даде интервю за вестника

Управителят на „Пайплайф България” ЕООД, г-н Алекс Хайрабедян даде интервю за в. Строителство Градът. Статията излезе в последния брой 40 на вестника.
Pipelife

22.02.2010 - СПЕЦИФИЧНИ ПОКАЗАТЕЛИ НА ТРЪБИ И ШАХТИ ОТ ПОЛИПРОПИЛЕН И ПОЛИЕТИЛЕН ЗА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ

(да се ползва при попълване на технически спецификации към тръжни документи за доставка и изпълнение на водопровод и канализация за инфраструктурни и площадкови системи)
Picture_96

02.02.2010 - Десет стъпки към успешното монтиране

Всеки опитен монтажник или изпълнител на канализационни тръбопроводи, осъзнава значението на правилното монтиране без значение на използвания вид система.
Teppfa_96

11.12.2009 - Изисквания към стандарт EN13476

Изисквания към стандарт EN13476
ТРЪБИ СЪС СТРУКТУРНИ СТЕНИ СЪГЛАСНО СТАНДАРТ  БДС EN 13476
Въведение
Този документ ще представи ключовите аспекти и ще подчертае характеристиките при основната работа на новия стандарт за тръбни системи със структурирани стени - БДС EN 13476.

Vihrovi_Shahti_Picture_1_96

01.12.2009 - Каскадни шахти от вихров тип PRO TORNADO на Pipelife

Ревизионните шахти на Pipelife предлагани на пазара се отличават със своята висока водоплътност, материал с отлични качества, стандартизация и комбинативност при различни проектни условия.
9001-1_96

07.10.2009 - Основни изисквания при проектирането, изграждането и техническата експлоатация на водоснабдителните и канализационните (ВиК) системи и сградни инсталации.

До този момент в областта на ВиК са разработени и публикувани около 30 хармонизирани европейски стандарта към Директивата за строителните продукти.
Pic_1_96

07.08.2009 - Pragnum – новите тръбни канализационни системи!

Инвестициите в България  за инфраструктурните проекти по различни оперативни програми бележат своят възход.
Pic_1_96

15.06.2009 - Безнапорни пластмасови тръби – изпитване за издръжливост

Съвместният проект, финансиран от швейцарския съвет „KP Council Sweden”, Шведски научно-изследователски институт и „Бореалис АБ”, представя възможна бъдеща структура на оценка за издръжливост за безнапорни тръби.
Izpitvane_96

27.03.2009 - Лабораторно изпитание на шахти

От:    В. Пуке, З. Давидовски
Копие до:    К. Слооф
До:    Х . Е. Гитоно
Дата:    20.09.2005
Номер на проекта:    W4/6483
5_96

28.02.2009 - Сравнение с конкурентни продукти


Thumbnail

04.02.2009 - Бъдещеномика

Дъглас Ръшкоф е известен автор, преподавател и документалист. Той извършва проучвания на това как хора, култури и институции творят,
Specifichni_96

02.02.2009 - СПЕЦИФИЧНИ ПОКАЗАТЕЛИ НА ПРОДУКТИТЕ ЗА ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ НА PIPELIFE

(да се има в предвидпри попълване на технически спецификации към тръжни документи за доставка и изпълнение на водопровод и канализация за инфраструкторни и площадкови системи)

Pipelife

23.01.2009 - Класификация на химическото съпротивление на тръби и форми от изкуствени материали.

1. ДИАПАЗОН  
1.1. Класификация на химическо съпротивление на следните изкуствени материали:
- полиетилен с висока гъстота    -    PE - HD
- полипропилен    -    PP ...
Pic_1_96

04.11.2010 - Защо използването на термопластични тръби е гаранция за сигурност и ефикасност пред конвенционалните твърди тръби?

След 1950 г. използването на пластмасови тръби за санитарни и дъждовни канализационни системи измести използването на бетонови и каменинови тръби.
Pic_4_96

04.11.2008 - Основни съкращения, използвани в продуктовата база на Пайплайф

Полиетиленът е въглеводород, типичен представител на групата на полиолефините с химическа фирмула (CH2 - CH2)n. ...
Easy_pipe_96

04.11.2008 - Пайплайф с нов софтуер за изчисляване статиката на положените канализационни тръби

Пайплайф България притежава софтуер, чрез който по инженерен подход се пресмята статиката на положените канализационни тръби.