Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

01.04.2011 - БЕЗШУМНА КАНАЛИЗАЦИОННА СИСТЕМА MASTER 3

Трислойни полипропиленови тръби с минерална звукоизолация

ВиК общността, а и пазарът в България вече познават навлязлата преди години полипропиленова система HT Line за вътрешна канализация. Следствие на  многото си преимущества пред стандартно ползваните ПВЦ тръби и фитинги тя накара редица големи инсталаторски фирми, да преминат именно към канализационния полипропилен като основен материал. Предимствата са много: по-жилав, здрав, нечуплив материал, особено при ниски температури(тук на практика няма фира от счупване на строителния обект); по-абразиво/износоустойчив, което означава и по-дълъг живот на инсталацията;  много по-добро поведение спрямо ПВЦ при високи температури(продължителна работа при над 70˚С); голямата гама от фитинги и муфирани тръби с различна дължина, която прави монтажа изключително бърз и лесен, без нужда от лепене. Важно качество на HT Line полипропиленовата канализация е и пожаробезопасността – за разлика от ПВЦ тук не се отделя хлор при горене(който причинява отравяне и задушаване при пожар), освен това полипропиленът се топи без пламък – това го прави предпочитан материал за канализация особено при обществени търговски и бизнес сгради. Разбира се, все още основен материал за канализация остава ПВЦ, най-вече заради традицията и затова, че човек по принцип трудно сменя навиците си; но и не на последно място заради носталгията на българския майстор към това сам да си прави муфи на тръбите, нагрявайки ги с каквото може, пък и да спести някой лев от покупката на готова муфа с гумен уплътнител(което явно все още е по-важно от загубеното време при нагряването и раздуването на тръбата).

Следващо поколение канализационни системи са тези с обезшумяващи свойства, намалявайки преминаването на шума от стичането в тръбата към стените и от там в околните помещения. Нерядка ситуация е в сравнително добре изглеждаща сграда всички да разбират кога някой ползва тоалетното казанче. Затова при сгради с повишени изисквания – болници, хотели, бизнес центрове и др - безшумната канализация намира своето място.

Полипропиленовата система Master 3 на Пайплайф комбинира тези безшумни характеристики с гореспоменатите качества на материала полипропилен. Тя гарантира постигането на комфорт и шумово ниво, отговарящо за сгради клас А –  под 25 dB(A). Master 3 се произвежда според заложените изисквания в действащия за Европейския съюз стандарт EN1451  и притежава съпътстващите документи – сертификати, тест протоколи, декларации за съответствие. Следствие на специалната трислойна структура на тръбата се постигат не само безшумна характеристика, но и повишена якост(коравина SN≥4 kN/m2)  и температуроустойчивост до 95˚С при продължително натоварване.

3 слоя на MASTER 3

Новата система за безшумна канализация на Пайплайф  MASTER 3 е представена от тръби с оптимално изградена трислойна структура. Тя изпълнява всички изисквания на съвременните канализационни системи за модерни жилищни и административни сгради, хотели, болници и др. Произвежданата от Пайплайф Австрия система MASTER 3 предлага и голяма гама фитинги със същите звукоизолиращи качества.

Диаметри: DN 32;40;50;70;100;125;150   (ø32;40;50;75;110;125;160)

Всеки слой на тръбата има специфично влияние върху характеристиките и:

Гладък вътрешен слой

направен от Polypropylene Copolymer (PP-CO)

  • Изключително гладка повърхност, която намалява турбулентните вихри и съответно намалява шумовото ниво
  • Бял светлоотразяващ цвят с цел лесно ревизиране, вкл и с камера
  • Висока проводимост

Основен среден слой

направен от Polypropylene (РР-МV) с минерални съставки

  • Висока степен на коравина на пръстена
  • Много добра звукоабсорбираща характеристика
  • Стабилна геометрична структура

Удароустойчив външен слой

направен от Polypropylene Copolymer (PP-CO)

  • Особена здравина на тръбата
  • Специално изпълнение на муфираната част на тръбата
  • Нечуплива, дори и при ниски температури

Висококачествен продукт

MASTER 3 се произвежда само от висококачествена сертифицирана суровина. Технологията на трислойното екструдиране осигурява особена якост на тръбата и водоплътност на муфираните части. Отличните характеристики и надеждност на MASTER 3 са постигнати следствие на дългогодишния опит и традиции на Пайплайф в Австрия и Европа.

Повишена звукозащита

Пайплайф е разработила системата MASTER 3 в съответсвие с изискванията за ниво на шум според DIN 14366 (Test Report P-BA 53/2007) и е изследвана във Фраунхофер Институт в Щутгарт. Тестовете напълно покриват изискванията за безшумна канализация според OENORM B 8115-2 , дори при използването на стандартни укрепващи скоби с гумено уплътнение като шумовото ниво е  ≤ 25 dB(A).


Цвят на MASTER 3

Външният слой е червено-кафяв RAL 8021, средният е графитено-черен RAL 9011, а вътрешният сигнално-бял (светлоотразяващ) RAL 9003.

Температуроустойчивост съгласно EN 1451-1

Температура на експлоатация при продължителен период: max 95 ˚С.

Химическа устойчивост

MASTER 3 е устойчива на киселини и основи в границите pH 2 ÷ pH 12.


Master_196
space_0837
Master3_Pic_1_196
space_0250
Master3_Pic_2_196