Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

Проба под налягане, защото е толкова важна!

При изграждането на водопровод или отоплителна инсталация, се монтират тръби и фитинги, както по стените, така и по пода и таваните. Полагат се различни диаметри тръби и различни видове фитинги според проекта и конкретните изисквания на клиента. За да се уверим, че всички връзки между отделните компоненти на системата са гарантирано водоплътни (не пропускат вода), трябва да се направи проба.
Наредбата у нас казва, че при водопроводите, тази проба трябва да е за 72 часа, като се прилага налягане 1.5 пъти от работното налягане на инсталацията. Или за пример, ако водопровода нормално работи при 2 атмосфери, то ние трябва да повишим налягането до 3 атмосфери за 72 часа. Ако няма течове, можем да измажем или покрием тръбите.
Но как да повишим налягането и следим дали има течове?!
Ние от Пайплайф предлагаме на нашите клиенти и партньори решение-контролна помпа от реномираната турска компания Ерал. Тази помпа ще ви даде възможност бързо, безопасно и сигурно да изпитате тръбната си инсталация, като може да отчетете и най-малкия теч. Работният диапазон е до 60 Bar, а корпуса е от прахово боядисана стомана.

Високо качество на достъпна цена, това е инструмент, без който никой професионален или хоби майстор не може!

1_resized