Полиетиленови тръби на фирма KRAH

Компанията Dainippon публикува технически отчет за състоянието на инженерните комуникации от ПЕ тръби след земетресенията и цунами в Япония през 2011.

Dainippon Plastics Co. Ltd. Произвежда тръби от ПЕ по технологията Krah от началото на 80-те години. Наскоро тя пусна в експлоатация завод за производство на тръби в  Ако. Продукцията на компанията бе използвана при съоръжаване на инженерните мрежи в зоната на бедствие, затова ръководството на Dainippon взе решение да проведе изследване на тези тръбопроводи.
Тук са приведени извадки от доклада на г-н Tokiyoshi, специалист в "Dainippon Plastics Co. Ltd.", в който е показана издръжливостта на ПЕ тръбите.
През деня на 11 март 2011, в Япония, се случи най-мощното земетресение, разтърсило островната държава и довело до възникване на цунами.
Земетресението с магнитуд 8,9 беше съсредоточено около източното крайбрежие на Япония. В резултат на подземните трусове се образуваха вълни с височина 30 фута, те преминаха по оризовите полета, обхванаха цели градове, избутаха къщите на шосето, хвърляха автомобилите и лодките като играчки. На източното крайбрежие на Япония в префектура Miyagi някои вълни достигнаха дължина 10 километра.


Dainippon Plastics Co. Ltd. (щабквартира: Осака, Япония) произвежда ПЕ тръби по технологията Krah с диаметър от300 до 3000 мм. След удара на стихията специалистите от компанията изследват ситуацията с тръбите на Dainippon, прокарани в източния район на Япония. Известно е, че гъвкавостта на ПЕ тръбите им дава по-големи преимущества в сравнение с тръбите от други материали.  Това е много важно при земетресения. Затова беше необходимо да се провери работоспособността на полиетиленовите тръбопроводи.

Изследването на тръбопроводните системи беше проведено на 21 обекта в четири префектури. Като цяло бяха изследвани около 1000 км комуникации. Тръбопроводните системи от тръби на Dainippon Plastics Co. Ltd, произведени по технологията Krah, след земетресението останаха в работно състояние. Това още веднъж потвърди факта, че полиетиленовите тръби са по-издръжливи при различни природни катаклизми в сравнение с тръбите от други материали.

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори