PIPELIFE INDUSTRYLIFE Индустриално подово отопление!

   Индустриалните сгради, също като почти всички други видове сгради, се нуждаят от отопление. Пред инвеститорите и инженерите все по-често стои въпроса как да осигурят ефективно и икономично отопление, като това не е за сметка на комфорта или функционалността на помещенията.
   На пазара се предлагат много и различни по подход решения, но всички те малко или много имат недостатъци и ограничения, които в крайна сметка ги правят неустойчиви на проверката на времето. При индустриалното стоителство комфорта и енергоефактивността не винаги са били водещи, затова и често са избирани отоплителни системи, които не са твърде удачни, но пък за сметка на това енергоемки.
     С развитието на технологиите в областта на нискоенергийните сгради, все повече проектанти и инвеститори започнаха да преоткриват една хилядолетна технология, която по същността си не се е променила от времето на древен Рим. Това е водното подово отопление. Ползите от този тип на разпределение и отдаване на топлинната енергия са безпорни и вече добре познати, но главно при жилищното строителство, където комфорта на обитателите е приоритет. Разбира се, тези ползи, като енергоефективност, висок комфорт, равномерно разпределение на топлината, зониране на помещанията и много други, не останаха незабелазани. Затова и сега, все повече индустриални сгради се проектират и изграждат със системи за подово отопление. Освен че инвестицията е икономически много добре обоснована, инвеститора получава възможност да разполага изцяло с помещенията си, като може да разполага оборудването там, където е нужно. Освен това чрез интелигентно управление, може да се обособят зони в едно помещение с по-висока и по-ниска температура според нуждите, което води до намаляване на разходите. Всички тръби са скрити в пода и работят с топла вода, което ги прави пожаро и аварийно безопасни. На практика не се нуждаят от поддръжка и имат дълъг експлоатационен живот. Друга голяма полза от този тип отопление е, че няма движение на топъл въздух тоест конвекция, което значително намалява запрашеността на помещенията и прави средата много по-здравословна за хората, които я ползват а и е по-лесно за почистване.
      Този тип инсталации таботят при ниски температури, което означава че топлоизточника може да бъде от новите технологични термопомпи или високоефективни пелетни и газови котли. Разбира се, слънчевите панели могат да помогнат, както и всички други достижения на модерната технология.
       Къде може да се използва такъв тип отопление?! На практика навсякъде, например производствени халета, фабрики, логистични бази, складове, авто и железопътни гари, летища, офис сгради с големи общи помещения, конгресни и бизнес сгради, търговски центрове, спортни зали, кол центрове, автомивки, хангари, депа и всички други, където имате големи открити помещения.
Пайплайф предлага на своите клиенти пълно техническо проектиране, както и изпълнение на инсталацията от доверени инсталатори. Така се гарантира безупречно качество и доволни клиенти.

 Вижте повече за системата за индустриално подово отопление на Пайпалйф-Pipelife Industrylife.

Shot of two warehouse workers talking together over a clipboard inside of a large warehouse
Young male worker lowering a pallet with boxes. Forklift driver working in a warehouse.
thumbnail.jpg

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!