СЕПТИЧНАТА ЯМА ИМА АЛТЕРНАТИВА: ПО-ЧИСТА, ПО-УСТОЙЧИВА, ПО-ДОБРА!

Идеята за пречиствателна станция в началото на своето съществуване, е насочена към пречистване на отпадъчните води на цели общини. Пайплайф свежда това решение до по-малък и компактен обхват на действие-обособени комплекси от сгради, дори и индивидуални къщи.

Там, където включването в публичната система за отвеждане на отпадъчни води не е възможно или пък заустването им е възможно в дерета и реки, модулните пречиствателни станции са идеално решение.

В покрайнините на София, в нашата едофамилна къща, площадковите инсталации напредват и в тях съвсем логично е включена модулна пречиствателна станция от Пайплайф България! Като част от канализационната система на сградата, осигурена също от Пайплайф, тя е свързана и монтирана безпроблемно и бързо!

„Нямаме проблем с монтажа и свързването! Монтажният план се изготвя от  Пайплайф, така че поставянето на модулите беше лесно. Свързващите елементи също са от тях( Пайплайф), така че да няма пропуск в качеството.“, разказва инсталатора, описвайки основните моменти от монтажа на пречиствателната станция. 

Защо да изберем ECOBOX, а не „водоплътен” (септичен) бетонов резервоар?

Водоплътният резервоар изисква ниска първоначална инвестиция, но в зависимост от разположението на обекта и близостта му до урбанизирани места разходите по периодичното (между 20 и 30 пъти годишно) почистване на септичните ями варират значително. Системите ECOBOX изискват една първоначална инвестиция, но разходите за почистване и поддръжка са минимални. Съответстват на нормативните изисквания и биват безпроблемно приети от басейнова дирекция!

МОДУЛНА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ЕФЕКТИВНО И УСТОЙЧИВО УЧАСТИЕ В ПРИРОДНИЯ КРЪГОВРАТ

Степента на пречистване на битовите води отговаря на българските и европейски стандарти в такава степен, че пречистената вода съвсем спокойно се използва за напояване на тревните площи около къщата. Това е голямо приемущество, което собствениците на комплекси или къщи с дворни пространства оценяват високо. С пречистването на отпадъчните води не се пестят само средства и така ценния воден ресурс, но се свежда до минимум и отпечтъка на човешката ръка върху околната среда. Нашата еднофамилна къща също разполага с дворно пространство, а въпроса с поливането е намерил своето решение:

Фактът, че мога да използвам пречистената вода за поливане на зелените площи, за мен е огромен плюс. Защото освен удобството на къщата, отдихът сред зеленината на двора е другото нещо, което събира заедно семейството“, споделя инвеститора.

Процес, взаимстван от приодата

Технологиятана е проста, без механични части и помпи, тъй като по-простичките неща се обслужват и експлоатират по-лесно, но в същото време е много ефективна.

Най-общо казано, процесът на пречистване е взаимстван от природата – утаяване в даден воден басейн (езеро), след което водата тръгва по поточета където се аерира минавайки през камачета и т.н. Принципът е същия но се използват по-малки съдове (резервоари), тръбни връзки и аериращи системи.

 Необходимостта от запазването на екологичното равновесие в природата изисква намаляването на замърсителите в повърхностните и подпочвените води. Нашите „умни“ решения намаляват замърсяването и ефективно пречистват отпадъчните води, когато това не е възможно чрез обществените специализирани пречиствателни съоръжения! 

Споделяне:

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!