Пилотен проект за панелно водно подово отопление в България!

11. ноември 2022

От сравняването на множеството варианти, налични на пазара до намирането на квалифицирани специалисти, които да я изпълнят, получаването на качествена отоплителна система може да се превърне в недотам вълнуващо приключение! Но има ли начин Вашия дом да остане топъл през зимата без всички тези дилеми? Собственик на жилище в с.Трудовец наскоро участва в пилотен проект на Пайплайф България и тества сглобяеми панели за подово отопление.

prefab underfloor heating panels-installed © www.stoyanski.com

Лесни висококачествени решения за отопление

Това лято, Мартин Димитров, собственик на жилище в с.Трудовец, се доверява на Pipelife за своята система за подово отопление. Като повечето собственици на фамилни жилища, той търси решение за отопление, което е рентабилно и устойчиво. Освен това, имайки предвид трудностите при намирането на надежден инсталатор, той разчита и на това, да може да инвестира и собствените си технически умения в процеса по монтиране на системата.

Експертите на Пайплайф му предлагат едно от най-новите решения на компанията-панели за подово отопление. Всеки панел е проектиран и предварително изработен в съответствие с точните спецификации на проекта в контролирана среда, което гарантира високо надежден резултат. Връзките към и от колекторите също са част от панела,  следователно не са необходими допълнителни фитинги.

Николай Марков, продуктов мениджър в Пайплайф България, коментира: „Този ​​проект беше чудесна възможност да споделим предимствата на предварително асемблираните панели за клиентите, които се интересуват от цялостно решение, съобразено с техните нужди и предпочитание всички части на системата да бъдат от един доставчик. Като предоставяме проектиране, изчисление, предварително производство, доставка и консултации по време на монтажа, ние сме горди от това, че можем напълно да отговорим на нуждите на нашите клиенти!“

Направи си сам или монтаж на система за подово отопление!

Собствениците на жилища с известен технически опит като Мартин, могат сами да инсталират предварително сглобените панели за подово отопление с минимална помощ от квалифицирани водопроводчици. А ако инсталацията е поверена на специалисти, процесът е поне 4-5 пъти по-бърз в сравнение със стандартните системи.

Разчитайки на инструкциите на Pipelife, Мартин извършва по-голямата част от инсталацията сам. Общата площ, която покрива подовото отопление в дома му, е 100 кв.м.

„Тъй като имам известни технически умения, тези панели  се вписаха идеално в моя проект.“ казва Мартин, „Вместо да наема екип от инсталатори, просто имах нужда от помощ от мой приятел за инсталацията, тъй като направих връзките към колекторите и извърших теста за налягане сам.“

ПО-НИСКИ СМЕТКИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, ПО-ВИСОК КОМФОРТ

Предлагайки равномерна температура вътре в помещенията, по-високи нива на комфорт и по-ниски експлоатационни разходи в сравнение с други отоплителни технологии, лъчистите водни системи стават все по-популярни сред собствениците на жилища в България.

Такива системи работят чрез циркулация на топла вода през инсталация от тръби, монтирани в пода. Цялата повърхност действа като радиатор и равномерно отвежда топлината от пода към предметите в помещението.

В допълнение, системите за повърхностно отопление изискват по-ниски температури на водата-около 45 ˚С-в сравнение с други технологии, които използват вода от 50-80 ˚С. Тъй като понижаването на температурата на водата дори с един градус спестява приблизително 6% от разходите за отопление, собствениците на жилища се възползват както от по-ниски сметки, така и от по-комфортен вътрешен климат през студените месеци.

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!