Подкрепа за общността на малките хора в България с надеждна система за водопровод!

23. декември 2022

Повече от две десетилетия Националната организация „Малките български хора“ подкрепя и обединява хора с нисък ръст от цялата страна. Наскоро придобития център в София помага на сдружението да разшири своята дейност и подкрепа, но за да стане сградата достъпна и безопасна за всички негови членове и гости, са необходими редица подобрения. Пайплайф България, заедно със своите доверени инсталатори, осигуриха достъп до безопасна питейна вода в центъра, като предоставиха водопроводно решение за новия дом на организацията.

Малки български хора

В подкрепа НА ХОРАта В НУЖДА

Национална Организация „Малки български хора“ е учредена през 1996 г. с цел подпомагане на хората с нисък ръст и защита на техните права в образованието, здравеопазването и заетостта. Сдружението организира срещи, семинари, дискусии и културни събития за промяна на обществените нагласи и подобряване на интеграцията на малките хора в българското общество.                  

През 2018 г. малките български хора се сдобиват с център в София, за да доразвият своите механизми за подкрепа, включително социални и психологически консултации, рехабилитация, временно настаняване и други форми на взаимопомощ. Сградата, предотавена от Столична община обаче е строена преди почти 90 години и голяма част от инфраструктурата изисква ремонт.                            

Поради ограничените ресурси, организацията се обръща с призив за подкрепа към строителни компании и доставчици на различни системи и услуги. Следвайки дългогодишната си традиция на подпомагане на различни социални форми и инициативи, Пайплайф България също откликва безвъзмездно на молбата на оргнизацията за изгрждане на надеждна и хигиенична водопроводна мрежа.

БЕЗОПАСНА ВОДНА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ВСЕКИ

При обстоен оглед на сградата се установява, че старите водопроводни тръби са корозирали и се налага цялостна подмяна на системата.

Иван Цанов, продуктов мениджър в Пайплайф България и консултант по проекта, припомня: „Състоянието на тръбопроводната мрежа беше много лошо. Беше изключително важно да предложим решение, което да издържи във времето, без да налага поддръжка.“

Пайплайф България се ангажира с демонтажа на на старата система и монтирането на нови тръбопроводи, изпълнени от доверените инсталатори Слави Вълчев и Николай Иванов, заедно с колегите им от "Сивик Строй" ООД. Общо около 190 метра многослойни композитни тръби и 160 фитинги са използвани за инсталиране на нова топла и студена водопроводна мрежа. 

 Многослойните тръби от системата RADOPRESS комбинират свойствата на пластмасата, от една страна, като устойчивост на корозия и химикали, както и гъвкавост, и свойствата на алуминия от друга: висока устойчивост на топлина и налягане, стабилност на формата, кислородна защита. Така, изисквайки минимална поддръжка и гарантирайки дълъг експлоатационен живот, това решение се оказва абсолютно подходящо за нуждите на общността.     

Резултатът е модерна и надеждна система за питейна вода в сградата, която ще служи на Малките хора на България за срещи, дискусии, рехабилитация и дори подслон“, споделя Иван Цанов. „Самите членове на организацията също участваха в ремонта и дадоха своя принос в ремонтните дейности."

Radopress pipes

ОБЕЩАВАЩО БЪДЕЩЕ

Инсталирането на водопроводната система отнема приблизително три седмици и приключва през март 2021 г. Въпреки това, ремонтни дейности продължават да се извършват в центъра, тъй като организацията  си поставя за цел да  изгради сигурно и приятно място за членовете на общността: централна отоплителна система, покрив, работилница и стаи за гости са в списъка с предстоящите проекти.

Ремонтът на центъра се осъществява с помощта на дарители и доброволци, а услугите-чрез проект „Равни шансове за малките хора на България“, финансиран от оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Организацията наскоро си осигурява финансиране за още пет години.

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!