Реконструкция или ново изграждане на водопреносна мрежа?

Независимо дали става въпрос за реконструкция или пък за напълно ново изграждане на водопреносна мрежа, най-важно условие е сигурността и безопасността на инсталациите. Инфраструктурните решения на Пайплайф България покриват тези изисквания и затова са предпочитани системи за проекти, които имат за цел да осигурят устойчиво и здравословно ежедневие!

Тръби Pragma за проект в Бургас © Pipelife Bulgaria

Безопасна канализационна и водопроводна мрежа за новостроящи се пътни отсечки в Бургас

 Когато един град се разраства, естествено продължение на този процес е изграждането на нови пътни артерии. В местност „Мадика“ в гр.Бургас, такива са две нови улици, като част от плана за улична регулация на Община Бургас, насочен към развитието на общината и града от гледна точка на неговата роля като център с национално, и регионално значение за развитието на Югоизточния район, и страната като цяло.  

За да осигури надеждна водопреносна инсталация, Пайплайф България доставя своите доказани продукти за инфраструктурна канализация и водопровод.

Във време, в което повече от 50% от питейната вода се губи заради течове по водопреносната мрежа, важно условие е тръбите да са надеждни и устойчиви. Причините за образуване на пукнатини при изкопно полагане на тръбите най-често са в неспазване на изискването засипката в зоната около тръбата да е от пясък, както и в примесването й с по-едри и остри частици и камъчета. При безизкопното полагане пък, издърпваната под земята тръба може да срещне по пътя си остри предмети и камъни, които да нанесат структурни изменения по повърхността.

Произвежданите от Пайплайф България полиетиленови тръби от PE100RC са еднослойни компактни тръби, които се отличават с  голяма устойчивост на високо концентрирано натоварване. А това е така, защото са изцяло произведени от PE 100 RC, за разлика от многослойните коекструдирани тръби, при които само външната повърхност е от PE100RC.

Освен, че при тях вероятността за образуване на пукнатини е по-малка, то ако се образува такава по повърхността, тя ще нараства много по-бавно, именно заради плътностенната структура на тръбата. Това, което гарантира здравината им и добавената повишена устойчивост срещу бавно нарастване на пукнатини, се крие в съкращението RC, което означава Resistant to Crack – устойчив на пукнатини.  В голяма степен това определя по-дълъг експлоатационен живот при равни други условия, сравнено с тръби произведени само от PE 100 или многослойни такива, които имат външен/ външни слоеве от PE100RC.

Освен доставката на тръби за напорен водопровод Aqualine RC, Пайплайф България осигурява и продуктите за  изграждане на канализация по проекта. Изборът пада върху полипропиленови гофрирани тръби Pragma, които заради по-високата коравина на пръстена, са подходящи за терени с натоварен трафик.

Полипропиленът (PP-B) съчетава твърдостта на поливинилхлорида (PVC) и еластичността на полиетилена (PE). Това го прави балансиран и най-подходящ за удовлетворяване комплексните изисквания на стандарт БДС EN 13476- 3+A1:2009 и предпочитан продукт за изграждане на инфраструктурни канализационни системи.

Надеждна реконструкция на улична каналзизационна мрежа в Бургас

Екологично безопасните, дълготрайни и херметични системи за отпадъчни води са от решаващо значение за здрави общности и безопасна околна среда. Сертифицирани по национални, както и международни стандарти за безопасност и качество, нашите решения за отвеждане на отпадъчни води са лесни и бързи за инсталиране, издържат десетилетия и се нуждаят от сравнително малко поддръжка.

Освен това, гамата от решения на Пайплайф, в това число и тръби Pragma,  позволяват лесна връзка със съществуващата канализационна инфраструктура, въпреки разликите в материала и размера. В случая на ул.“Проф. Яким Якимов“ в гр.Бургас, се налага подмяна на съществуващи етернитови и бетонови тръби с нови, а в главната роля отново влизат  коругираните полипропиленови тръби на Пайплайф България.  Изборът на системата гарантира наличие от пълен набор от свързващи елементи за  случаи като този, в които се налага подмяна и свързване със съществуваща канализационна мрежа, изградена от различен от пластмаса материал.

За разлика от други налични материали, пластмасовите тръби изискват минимална или никаква поддръжка, тъй като са  устойчиви на корозия и химикали, а гладката им вътрешна повърхност предотвратява утаяване. При правилно инсталиране те са проектирани да издържат десетилетия.

Споделяне:

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!