Намалете, използвайте повторно, рециклирайте: нека преминем към кръгова икономика на пластмасата!

Image picture

Тези принципи за управление на отпадъците обикновено се определят като стълбовете на устойчивото развитие. Въпреки това, за да трансформираме нашите икономики от линейни в кръгови, думите трябва да се превърнат в измерими действия, ръководени от всеки играч в пластмасовата индустрия. Като един от водещите играчи в Европа, ние сме горди не само да изпълним европейските цели за устойчивост, но и да ги надхвърлим.

Благодарение на комбинацията от ясно поставени цели за устойчиво развитие на корпоративно ниво и истинската ангажираност и иновативен капацитет на нашите местни екипи, Пайплайф поставя високо летвата за своите колеги, когато става въпрос за екологична отговорност.

Наше задължение е да предоставим тръбопроводни решения, които активно допринасят за една по-безопасна и по-здравословна планета. Няма да получим втори шанс с околната среда, така че се надяваме, че с нашите цели можем да дадем пример за индустрията и да направим нашия свят по-добър място за живеене чрез намаляване на цялостния риск за околната среда“, твърди Зоран Давидовски, ръководител на отдел „Проучване, разработване и устойчивост“ на Пайплайф Интернешънъл.

УВЕЛИЧАВАНЕ дела НА РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИАЛИ В ПРОИЗВОДСТВОТО

В момента по-малко от 30% от пластмасовите отпадъци в Европа се събират за рециклиране. Планът за действие на ЕС за кръговата икономика предвижда рециклиране на 55% от отпадъците от пластмасови опаковки до 2030 г. Нашите екипи за проучване и разработване обстойно проучват и тестват възможността  да се увеличи използването на рециклирани материали в производството, като същевременно се поддържа високото качество, което клиентите очакват от Пайплайф

Все още е широко разпространено мнението, че рециклираните материали имат неблагоприятни или по-лоши свойства, но ние можем да докажем, че това погрешно схващане вече не е валидно“, твърди Хилке Хоекстра, мениджър „Разработка на приложения“ в Пайплайф, „Можете да имате високонадеждни продукти, произведени от рециклирана пластмаса. Разбира се, трябва да тествате такива материали много внимателно, но това е възможно."

През последните осем години Пайплайф удвоява използването на рециклирани материали в производството, достигайки 121,7 килограма на тон през 2022 г. С още няколко продукта, произведени от рециклирани материали, които в момента са в процес на подготовка, се очаква броят им да нарасне още повече в бъдеще.

ПРЕДСТАВЯМЕ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОВТОРНо ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЛЕДВАЩО НИВО

Само преди година Пайплайф достигна целта 90% от нашите продукти да бъдат рециклируеми и/или повторно използвани. Днес ние се гордеем, че цифрата е достигнала 99% от всички наши продукти. До 2023 г. всички нови продукти на Пайплайф ще бъдат 100% рециклируеми или повторно използвани.

 

НАМАЛЯВАНЕ НА ОТПАДЪЦИТЕ И УДЪЛЖАВАНЕ НА ЖИВОТА НА ПРОДУКТА

До 80% от въздействието върху околната среда на продуктите се определя във фазата на проектиране. Следователно за производителите на пластмаси е от решаващо значение да планират устойчив жизнен цикъл за всички продукти от самото начало. Като доставя висококачествени продукти с експлоатационен живот, вариращ от 50 до 100 години, Пайплайф спестява ресурси, минимизира емисиите и намалява пластмасите в сметищата.

Освен непрекъснатото повишаване на качеството и експлоатационния живот на своите продукти, Пайплайф също така въвежда системи, които помагат за минимизиране на отпадъците в други ключови индустрии, като прави крачка напред, когато става въпрос за намаляване на отпадъците.

Предварително асемблираните решения на Пайплайф за строителния сектор позволяват спестяване на около 20% от тръбния материал и намаляване на емисиите на CO2 поради намаления транспорт. Всяка асемблирана система е проектирана и произведена според точните нужди на всеки проект, като предлага решение, което значително намалява строителните отпадъци, като същевременно намалява и времето за монтаж, разходите и рисковете от грешки.

ПОСТИГАНЕ НА ПО-ШИРОКО ВЪЗДЕЙСТВИЕ

През последните десетилетия на пластмасата до голяма степен се гледа като на стока за еднократна употреба, като всяка година в Европа се генерират около 26 милиона тона пластмасови отпадъци. В днешно време разполагаме с технологиите и знанията, за да превърнем стъпка по стъпка кръговата пластмасова икономика в реалност. За да окажат по-голямо въздействие, всички участници в пластмасовата индустрия трябва да се обединят и да работят за постигане на целите, поставени на европейско ниво.

Намалете, използвайте повторно, рециклирайте: нека преминем към кръгова икономика на пластмасата!

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

Споделяне:

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!