Цялостна услуга за инвеститори и собственици I Пайплайф България

15. август 2023

С нарастващото търсене на устойчиви жилища в Европа, заинтересованите страни в строителния сектор търсят решения, за да посрещнат по най-добрия начин тази промяна. Предварителното производство на елементи е едно такова решение, особено когато става въпрос за многоетажни имоти и жилищни комплекси. Сглобяемото водно подово отопление на Пайплайф наскоро бе инсталирано в модерна жилищна сграда във Варна. Иновативното решение ще осигури енергийно ефективно отопление за обитателите, като същевременно предлага предимства по отношение на скоростта на монтажа, качеството, безопасността и свиването на разходи за инвеститора на проекта.

Pipes for underfloor heating mats | Pipelife

КОМФОРт И ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ

Когато се разхождате по булевард "Трети март" във Варна, погледа Ви пада върху модерна десететажна жилищна сграда. След като бъде завършена, сградата ще разполага с 54 апартамента от висок клас, предлагащи на обитателите отличен комфорт на живот и енергийна ефективност.

Тъй като проектът се ангажира с иновации, устойчивост и висококачествени строителни решения, инвеститорът Глобус 21 ООД търси първокласни тръбопроводни системи и модерни решения, каквото е и панелното водно подово отопление, предлагано от Пайплайф.

Сглобяемото подово отопление на Пайплайф включва всички предимства на стандартното водно отопление, като същевременно значително улеснява и ускорява инсталационния процес.

"Нашето сглобяемо решение за подово отопление даде възможност на инвеститора да предложи благоприятно ниво на инвестиция на своите клиенти, като същевременно отговори на своите и на високите очаквания на неговите клиенти по отношение на монтажа, качеството, комфорта и експлоатационните разходи", обобщава Станимир Нейчев, търговски представител в Пайплайф България.

Installation of prefabricated hydronic underfloor heating in a state-of-the-art apartment building in Varna | Pipelife
Installation of prefabricated hydronic underfloor heating in a state-of-the-art apartment building in Varna | Pipelife

ДО 90% по-малко ВРЕМЕ ЗА МОНТАЖ

Заедно с представители на "Глобус 21" ООД, Станимир консултира собствениците на новите апартаменти, обяснявайки разликите между различните варианти за отопление, които са на разположение. Жилищният проект позволява на всеки собственик да реши индивидуално предпочитаното от него решение за отопление, близо 60% от собствениците избират подовото отопление на Pipelife.

Това означава, че общата инсталационна площ достига 2700 квадратни метра – задача, която ще отнеме месеци, ако се използва стандартна система за подово отопление. Въпреки това, сглобяемото решение на Pipelife намалява времето за монтаж до само 17 дни, предлагайки свиване на необходимото време до 90%.

"Пайплайф ни предложи лесно инсталационно решение. Бяха много отзивчиви и отговаряха на  всеки един въпрос, който имахме", спомня си Емил Ефтимов, управляващ директор на "Глобус 21" ООД

Installation of prefabricated hydronic underfloor heating in a state-of-the-art apartment building in Varna | Pipelife
Pipes for underfloor heating mats | Pipelife

КОНТРОЛ НА КАЧЕСТВОТО ОТ А до Я

Монтираните персонализирани сглобяеми панели за подово отопление са общо 236, състоящи се от 36 000 метра тръби. Всеки панел е проектиран и предварително сглобен според точните спецификации на проекта в контролирана среда. Сглобяемите панели също така включват необходимите връзки към и от колекторите, премахвайки необходимостта от допълнителни фитинги и намалявайки рисковете от грешки при монтажа.

Самата инсталация е извършена от доверени инсталатори на Пайплайф България. Благодарение на задълбочените им познания за системата, общите предизвикателства на проекта, като например отклонения от проекта, които възникват на място, инсталацията минава бързо и без забавяне. Сглобяемите панели са напълно модулни, така че регулирането на дължините на тръбите до нови размери е бързо и лесно.

"Работата с нашите доверени инсталатори означава, че не само инвеститора е получил първокласно решение, но и е имал пълно спокойствие, че това решение е внедрено от напълно сертифицирана и опитна монтажна компания", обяснява Иван Миленович, мениджър "Бизнес развитие" в Пайплайф.

Освен това, сглобяемите решения за подово отопление на Пайплайф не включват само панелите и тръбите. За нуждите на проекта в завода на Пайплайф в Ботевград са сглобени 31 колекторни кутии. Кутиите са  доставени  предварително сглобени и тествани под налягане, така че, след като бъдат свързани, те могат незабавно да бъдат пуснати в експлоатация. В момента, екипът на Пайплайф България води преговори с инвеститора за необходимите термостати и контролни блокове за новопостроените апартаменти.

"Сътрудничеството с екипа на Пайплайф върви много добре", подчертава Ефтимов. "Предоставеното качество напълно отговаря на нашите очаквания. И виждаме себе си да работим отново с Пайплайф в бъдеще."

Installation of prefabricated hydronic underfloor heating in a state-of-the-art apartment building in Varna | Pipelife
Installation of prefabricated hydronic underfloor heating in a state-of-the-art apartment building in Varna | Pipelife

ДОПЪЛНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ЗА ИНВЕСТИТОРИТЕ

Новият многоетажен апартаментен комплекс на булевард "Трети март" ще посрещне своите обитатели още това лято. Освен сглобяемо подово отопление, в имота са инсталирани още две премиум системи на Pipelife.

Акустичната тръбна система за вътрешносградна канализация  Master3Plus намалява пренасяния по въздуха и конструкцията шум от цикул;иращата вода. Многослойната водопроводна тръбна система RadoPress се използва за разпределение на топла и студена вода, както и за централно отопление, осигурявайки съответствие с водещите в индустрията стандарти за безопасност и хигиена.

Междувременно, ОВК екипът на Пайплайф става все по-зает, тъй като интересът към сглобяемото подово отопление рязко нараства. Високата скорост на монтаж, гъвкавостта на дизайна и отличната техническа и функционална надеждност на решението се оценяват не само от инвеститорите, но и от информираните клиенти.

"Това беше първият ни мащабен проект за сглобяемо подово отопление в България, но сега думата за него бързо се разпространи", заключава Миленович. "Инвеститорите споделят помежду си как най-добре да подходят към проектите си, а също така са наясно, че наличието на портфолио от висок клас в сградите им се харесва на клиентите. В момента вече имаме сглобяеми поръчки за над 23 000 кв.м само на българския пазар".

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!