Споделяне:

Нараства интереса към рециклираните решения за управление на атмосферни води в Полша

28. януари 2022 | 4 min read

Пайплайф Полша наскоро стартира ново производство на блокчета за задържане на дъждовна вода, наречено Stormbox E. Изработено изцяло от рециклиран материал, това решение е предназначено да насърчи кръговрата при производство и употреба на троителни материали и да сведе до минимум отпадъците, без да прави компромис с високата надеждност, с която са известни системите Stormbox на Pipelife. Сред първите клиенти, избрали Stormbox E, е групата Persán – един от водещите производители на битова химия и козметика в Централна Европа. Stormbox E ще бъде използван, за да се запази бъдещото производствено съоръжение на Persán в Западна Полша защитено от щети от вода.

Stormbox E retention crates being installed | Pipelife

ЗЕЛЕНО РЕШЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА АТМОСФЕРНИ ВОДИ ЗА ЗЕЛЕНО МИСЛЕЩА КОМПАНИЯ

Stormbox E е една от първите напълно рециклирани системи за задържане и контролирано изпускане на атмосферни води, налични в Полша. Въпреки че едва наскоро е представен на пазара, продуктът получава все по-голямо внимание от нашите клиенти.

Сред тях е групата Persán – един от водещите производители на битова химия и козметика в Централна Европа. Със седалище в Испания, компанията е силно ангажирана с насърчаването на кръговата икономика. Например, по-голямата част от опаковките му са изработени от частично рециклирана пластмаса, а до 2024 г. всички опаковки на Persán ще съдържат поне 50% рециклирани материали. Компанията също така е член на  организациите Ecoembes, Eko-Cykl и  Eko-Pak, посветени на рециклирането и екологичния дизайн на опаковките.

АМБИЦИОЗНА ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА В ПРОЦЕС НА ИЗГРАЖДАНЕ

През септември 2021 г. Персан започна изграждането на производствено предприятие в село Wróblowice, западно от Вроцлав. След като бъде завършен, новият заводски комплекс ще обхваща площ от близо 38 000 м2, включващ не само самото производствено предприятие, но и офис сграда, пречиствателна станция, силозен комплекс и помпена станция за противопожарни нужди, както и цялата необходима техническа инфраструктура.

Производствен комплекс от такъв мащаб и значение изисква също толкова стабилна система за управление на дъждовните води. Предвижда се проектираната система за отвеждане на дъждовни води да се раздели на две отделни части. Една система ще събира потенциално замърсената дъждовна вода и снеготопенето от павирани повърхности, пътища, докове и паркинги в резервоари за съхранение на вода, изпускайки я бавно в специално проектирана канавка.

Втората система за дъждовни води ще събира дъждовната вода директно от покривните повърхности на производствените съоръжения и други сгради. След това събраната вода ще бъде прехвърлена от система за задържане в подземен резервоар за съхранение, от който впоследствие ще бъде инфилтрирана в земята. За да осигури ефективно задържане на дъждовната вода, клиентът избра решението Stormbox E на Pipelife.

A truck transporting Stormbox E soakaway crates to the installation site | Pipelife
A forklift carrying Stormbox E soakaway crates | Pipelife

ЦЯЛОСТНИ РЕШЕНИЯ ЗА КОМПЛЕКСНИ СЪОРЪЖЕНИЯ

Проектът предвиждаше резервоар за съхранение с общ капацитет 864 м3, изграден със задържателни призми. Призмите от Stormbox E идеално пасват на очертанията на резервоара поради модулния си дизайн и практичните размери от 1,2 x 0,6 x 0,3 метра.

Изграждането на системата за задържане започна през април. Общо резервоарът ще се състои от 4116 блокчета за съхранение на дъждовна вода, включително 13 инспекционни шахти и вентилационен отвор.

Мащабният строителен проект се очаква да бъде завършен в началото на 2023 г. и е значителна стъпка за разширяване за Персан.

A close up of Stormbox E retention crates | Pipelife
Rainwater reservoir being constructed | Pipelife

ПАРТНЬОРСТВО, ОСНОВАНО НА СПОДЕЛЕНИ ЦЕННОСТИ

Освен призмите за задържане от Stormbox E, Пайплайф достави почти 1,5 км тръби PP и PE 100 RC за технологичната мрежа за отпадъчни води на завода, както и 2,2 км тръби PVC DN 160-DN 250 и 3 км тръби Pragma ID DN 300-DN 600 за битовата канализационната мрежа.

Главен изпълнител на проекта е Spec Bruk, а подизпълнител е Przedsiębiorstwo Darem Mariusz Wierzbicki.

"Що се отнася до изграждането на нов производствен завод във Wróblowice, призмите за инфилтрация и задържане на Stormbox E от Pipelife бяха логичен избор поради надеждността на системата, нейната рентабилност, лекота на инсталиране и техническата поддръжка на представителя на Pipelife", коментира Мариуш Виержбицки, собственик на Przedsiębiorstwo Darem Mariusz Wierzbicki, "В същото време бих искал да подчертая, че изборът и приложението на Stormbox E помага за решаването на проблема с пластмасата отпадъци, което е в съответствие с моите собствени екологични приоритети".

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

Споделяне:

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!