Конференция пътна инфраструктура-форум за актуални теми

                В периода 7-9 октомври 2021г, ще се проведе XIV Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. http://conferenceroad.bg/

                Конференцията се организира ежегодно от Институт по транспортно строителство и инфраструктура https://institute-tsi.com/ , Сдружение „БФТИ“ http://www.forumti.bg/ и Факултет по транспортно строителство към УАСГ https://www.fte-uacg.bg/

                Всяка година събитието събира над 400 изявени специалисти от бизнеса, науката и администрацията, които обсъждат актуални теми в сферата на транспортна инфраструктура. Тази година целите пред организаторите са да поставят на преден план свързаността на България и Балканите с Европа и Света. Ще се обсъди Зелената сделка на Европа и възможностите за използване на рециклирани материали. Умните градове, автономния транспорт и дигитализацията ще получат подобаващо място в програмата на събитието. По традиция всички сесии ще се развият през призмата на пътната безопасност, нормативната осигуреност и финансирането.

 

 

ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИ  ЩЕ ПРЕДСТАВИ НА ПРЕДСТОЯЩАТА КОНФЕРЕНЦИЯ СВОЕТО РЕШЕНИЕ ЗА УСТОйЧИВО УПРАВЛЕНИЕ НА АТМОСФЕРНИТЕ ВОДИ

През последните десетилетия валежите стават все по-интензивни, което води след себе си и до препълване на съществуващите канализации/оразмерявани и работещи по остарели данни за интензитет на валежите и честота на населението/ и наводняване на жилищни територии и терени.

При изграждането на нова пътна инфраструктура, също са налице за решаване проблеми с отводняването, отвеждането, съхраняването и обратното връщане в природата на атмосферната вода. Традиционните решения с използването на инертни материали и бетон все по-често се заменят с модерни и пълни системи, включващи и пречистването на водите, имали контакт с пътното платно и потенциално замърсили се с петролни продукти. Те са ефективни и разбира се икономически рентабилни за зададените  от атмосферната вода въпроси.

Системата предлагана от групата Пайплайф-RAINEO е цялостно решение за управление, контролиране и регулиране на атмосферните води чрез отделни елементи и процеси, които я изграждат. Това включва: воронки, оттоци, линейни отводнители, канализационни тръби, дъждоприемни шахти, ревизионни шахти, пречиствателни съоръжения (каломаслозадържател), контролни уреди, ретензионен обем от полипропиленови блокчета Stormbox.

Пластмасовите ревизионни шахти PRO са по-икономични и екологични от тежките, трудни за работа бетонови шахти. Гарантираната водоплътност, бързия и лесен монтаж - без нужда от тежка механизация ги прави предпочитани за инвеститори и строители, които ценят времето. Тяхното свързване към  канализационни гофрирани тръби Pragma e лесно и заедно представляват съществена част от системата RAINEO. А нейното ядро са инфилтрационните блокчета Стормбокс. Изградени от здрави, пластмасови клетки, те могат да се използват както за задържане и съхранение, така и за контролирано изпускане на атмосферните води.

 

Raineo

Споделяне:

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!