Как изглеждат пет години безпроблемен експлоатационен живот?

Street Blagoevgrad

През юни 2016г, канализационна ревизионна шахта PRO1000 на Пайплайф, е монтирана на натоварена пътна отсечка в Благоевград. Целта е да се осигури безопасен трафик,  като се намалят ремонтите в този участък. Ремонтните дейности са чести заради затлачването на съществуващия колектор и в повечето случаи изискват и изкопни работи. Пет години след монтажа, Пайплайф иницира ревизия на шахтата, за да се провери състоянието й.

Свързване на канализационни системи, изградени от различни материали 

Преди повече от пет години, Пайплайф България, със съдействието на ВиК-Благоевград и HTI България, монтира канализационна ревизионна шахта PRO1000. Съществуващият по това време канализационен колектор DN250 е разположен между две сравнително отдалечени една от друга бетонови ревизионни шахти, което провокира постоянното му затлачване. В повече от случаите се стига до изкопни работи, които многократно нарушават целостта на пътната настилка и предизвикват смущения на трафика в района.

Монтирането на допълнителна шахта PRO1000 намалява до минимум нуждата от  поддръжка, а в случай на евентуално затлачване, проблемното място би било по-лесно достигнато. Широката гама фасонни елементи на Пайплайф позволява безпроблемното й свързване с вече съществуващата канализационна инфраструктура. В случая, монтажа се случва при работещ колектор, като се свързва бетонова тръба с пластмасова гофрирана попипропиленова тръба Pragma, чрез специални куплиращи адаптори.

БЪРЗ И ЛЕСЕН МОНТАЖ  

За разлика от по-тежките алтернативи, пластмасовата шахта PRO e здрава, но лека. Монтажът на пластмасовите й елементи е бърз, но в същото време прецизен и сигурен,  което спестява време и усилия.  Лесното сглабяне редуцира също и разходите за техника и работна ръка.

Монтажът на 2,9м шахта отнема само 6 часа при готов изкоп. Като повече от времето отива в засипване на изкопа и неговото уплътняване, и асфалтиране. Когато монтажа се случва на натоварена пътна артерия, времето, нужно за изпълнението му е от голямо значение за трафика и нормалното протичане на ежедневието в района. 

МИНИМАЛНА ПОДДРЪЖКА 

Шахти PRO на Пайплайф имат гладка вътрешна повърхност и когато се монтират заедно с Pragma тръби, това гарантира липсата на отлагане. В резултата на това, намалява и нуждата от честа инспекция, което пък от своя страна свива и разходите за поддръжка. За да гарантира високата устойчивост на химикали и сигурността на връзките, Пайплайф използва само висококачествени суровини за производството на продуктите си, което се осъществява под постоянен  качаествен контрол.

Пайплайф разработва и произвежда всички решения в свои собствени фабрики, което гарантира възможността за адаптирането им към специфичните нужди на всеки проект. Шахтата, монтирана в Благоевград, също е изработена според съответните изисквания за този канализационен колектор. 

След повече от пет години експлоатационен живот, шахтата е ревизирана от екип на ВиК-Благоевград.  В този период не се е налагала каквато и да интервенция, нито пък е имало нужда от инспекция на колектора!

„ Отлично състояние на шахтата и безпроблемен воден поток-точно това, което очаквахме да видим! Шахтите PRO са доказали своята устойчивост и здравина през всичките години на българския пазар“, пояснява Десислава Черкезова, продуктов мениджър в Пайплайф България и участник в провелата се ревизия.

 

PRO manhole installation

Добро сътрудничество за безупречно функциониращи  системи

Отличната съвместна работа през годините  между Пайплайф  България и ВиК-Благоевград, както и HTI, води до успех и в този проект. Доброто сътрудничество носи правилните резултати. Състоялата се ревизия не само доказва запореден път  предимствата на продукта PRO, но и затвърждава доверието в качеството на цялостната услуга, която Пайплайф предлага! 

PRO revision in Blagoevgrad
Construction site Blagoevgrad

МОНТАЖЪТ И РЕВИЗИЯТА НА ШАХТАТА МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ В ДЕТАЙЛИ ВЪВ ВИДЕАТА по-долу!!

Монтаж на пластмасова канализационна шахта PRO 1000, Благоевград, юни 2016г.

Ревизия на пластмасова канализационна шахта PRO 1000, Благоевград, ноември, 2021г.

PO manhole installation
PRO revision in Blagoevgrad

Споделяне:

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!