Защо избираме полиетиленови тръби за водопровод?

За да гарантира безопасно и безпроблемно водоснабдяване, община Ценово реализира реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на с.Ценово и с.Долна Студена. Полиетиленовите тръби на Пайплайф България бяха предпочетени в този проект, в който, качеството и сигурността на мрежата са от основно значение.

Както почти цялата водопроводна мрежа в България, така и тази в община Ценово, е полагана през 60-те години на миналия век. Изградена е от азбесто-циментови тръби, които освен с канцерогенния си характер, се характеризират и с факта, че  са силно компрометирани и съответно в по-голямата си част негодни за експлоатация. Което от своя страна е предпоставка за аварии и често ограничаване  достъпа до питейна вода на населението в тези населени места.

Проблемите за поддържащия ВиК оператор идват и от факта, че някои от тръбните линии са с по-малък диаметър от необходимия, което също възпрепятства оптималното водоподаване.

С подмяната с полиетиленови тръби с висока плътност, се цели подобряване качеството на питейната вода и на водопроводната мрежа като цяло. Новите водопроводи са изградени с тръби от полиетилен с висока плътност с диаметри Ф110мм и Ф90мм, а сградните отклонения – с тръби с диаметър Ф25.

Pe 100 pipes unloading

безопасно, сигурно и устойчиво решение  

Полиетиленовите тръбни системи на Пайплайф се произвеждат според най-строгите национални, както и международни стандарти, осигуряващи безопасни и надеждни инсталации, които изискват минимална поддръжка. Изработена от полиетилен с висока плътност, PE 100 се счита за най-безопасната и издръжлива тръбна система за подземни водопроводи. Тръбите са устойчиви на външни въздействия като драскотини, вдлъбнатини, концентрирани натоварвания или деформации.  Характеризират се още с висока устойчивост на екстремни температури, UV лъчи, морска вода и химикали.

В съответствие с националните, както и с международните стандарти, те предлагат експлоатационен живот от най-малко 100 години, според проучване, проведено от Teppfa (Европейска асоциация на производителите на пластмасови тръби и фитинги). 

Цялостна услуга

Партньор на Пайплайф България и главен изпълнител по проекта в община Ценово,  е фирма „Булстрой“ ООД. „ Съвместната работа работа с Пайплайф България по проекта, ни дава основание да твърдим, че фирмата е коректен партньор, който разполага с технически възможности, квалифицирани кадри и добра организация“, споделя управителя на фирмата, Йордан Данев. Успешната реконструкцията на водопровода в община Ценово е първи съвместен проект на Пайплайф България с „Булстрой“!

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!