Смазката-без нея не може!

Когато се работи с канализационни тръби то неимоверно се използва смазка. Тя позволява тръбата да влезе лесно в муфата и да заеме правилната си позиция. Така се спестяват усилия и освен това позволява да се извършват корекции по трасето, дори и да се разглобява при нужда.
В България когато става дума за такъв тип лубрикант, обикновено инсталаторите използват гел за миене на чинии или подобни препарати.

Това не е фатално грешно, но има един голям недостатък. При използването на такива лубриканти, гумения уплътнител в муфата запича и прави корекциите или пък изваждането на тръбата от муфата изключително трудни. Това създава огромни неудобства и в крайна сметка не помага, а по-скоро пречи.


Друг способ е използването петролни масла и греси.

Това е абсолютно погрешно и е забранено, поради безвъзвратното увреждане на гумения уплътнител!!! Веществата в тези петролни продукти до такава степен увреждат уплътнителя, че той не може да осигурява водоплътна връзка и така на практика се получават течове.

Ето защо има разработени специални смазки, които са подходящи. Тези лубриканти са разработени с цел да предпазват уплътнителя, да позволяват последващи корекции на връзката без запичане и дори ако е нужно да се разглобява без особени усилия. Пайплайф предлага тази ПРОФЕСИОНАЛНА СМАЗКА в две разфасофки - от 250 и 2000 грама ,за по-голямо удобство на инсталаторите. Ние препоръчваме нанасянето и да става с малка четка.

 

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори