ВиК рубрика

лудия водопроводчик

Наръчник за инсталатора

За да откликне на нуждата от практически помощник , както за инсталаторите, така и за любителите водопроводчици, Пайплайф подготви „Нaръчник за инсталатора". В наръчника сме се опитали да дадем някои практически насоки при монтажа на канализация, водопровод и отопление. Добавили сме също и съвети от инсталатори с голям опит. Идеята е това помагало да дава онази информация и насоки, които се учат от практиката, а не от учебниците. Затова и ние сме отворени, и готови да добавим всички полезни, практични съвети, и препоръки от вас инсталатори и майстори. 

Caucasian Plumber at Work. Worker Checking on a Heating Pipeline.

Пластмасови тапи за тръби-чудесно функционално решение.

Когато започнахме да предлагаме на нашия пазар пластмасовите тапи за тръби PEX, PEX/AL/PEX, PERT и PERT/AL/PERT знаехме, че майсторите ще ги харесат, но не очаквахме това харесване да е толкова голямо! Оказа се, че това е дълго чакано решение, което спестява много време и усилия.

Бързо и елегантно решение за предпазване на тръбите от навлизане на замазки, мазилки и други нежелани неща, а в същото време са достатъчно надеждни, за да си направите пробите под налягане до 20 Bar. Лесна за монтаж, а и за многократна употреба.
Поради големия интерес, ние решихме да разширим гамата, която в момента е за тръби ф16 и ф20, като добавим тапи и за ф26. Така, професионалния или хоби майстор, ще има едно сигурно решение за предпазване или тестване под налягане за своите тръби.

тапи
фаска

Фаската – един недооценен елемент от тръбата!

Фаската представлява скосяване под определен ъгъл на ръба на стената на тръба. Тя се прави при почистване на остри ръбове в следствие на рязане, a и като изискване при монтаж.

ppr

Правилно заваряване на PPR тръби и фитинги

През годините PPR системата се наложи, като водеща при изграждането на сградни водопроводни инсталации. Това е така защото този тип тръби и фитинги имат много достойнства и дават голяма сигурност и не на последно място с тях се работи сравнително лесно.

glue

Смазката-без нея не може!

Когато се работи с канализационни тръби то неимоверно се използва смазка. Тя позволява тръбата да влезе лесно в муфата и да заеме правилната си позиция.

За връзка с нас!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори