PVC суровина

Склад суровини

Фирма „ПАЙПЛАЙФ БЪЛГАРИЯ” ЕООД използва суровина за производството на ПВХ тръби само от сертифицирани производители и предназначена за производството на тръби.

Заради голямото количество материал, необходим за производството на трислойните ПВХ тръби, същият се складира на закрито на палети в „биг-бегове” по 1 т всеки или в предназначените за целта силози.

 

Разопаковаща машина
 

Полуавтоматизираната линия за разопаковане на чувалите със суровина позволява с работата на само един работник да се подава необходимият за производството материал. Работникът поставя суровината заедно с палета под крана, като отстранява единствено покривното фолио (стреч или термосвиваемо). След това закача „биг-бега” за крана и го предвижва над фунията, където развързва долния му край. Суровината попада във фуния за материала и с помощта на сгъстен въздух се подава в съответния силоз.

 

Смесител (миксер)
Смесителят (миксерът) е един от най-важните етапи през който преминава ПВХ при производството. Смесителят е производство на немската фирма „Henschel” Това е мястото на което се подават различните добавки (стабилизатори, лубриканти, оцветители, пълнители и т.н.) за направата на смесите за слоевете на трислойната ПВХ тръба. За създаването на всяка смес оператора следва точно определена предварително зададена рецепта и подава напълно автоматично ПВХ и пълнител, докато добавките в малки количества се измерват предварително ръчно и се подават на принципа на „една торба” по специално подготвената за целта транспортна лента в „горещия смесител”, където сместа се нагрява до определената температура при постоянно и интензивно разбъркване. След достигането на необходимата температура, сместа се изсипва в „студения смесител”, където се охлажда и се подава в един от междинните силози за складиране, преди подаването и към екструдерите.

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори