Ефективно подово отопление за удобството на еднофамилна къща!

Underfloor heating for the building

Създаването на оптимален комфорт е основно желание, когато създаваме или реновираме пространство, било работно или жилищно. В тази новострояща се еднофамилна къща в покрайнините на София, инвеститорът залага на Пайплайф не само за площадковия и вътрешносграден водопровод и канализация, но и за създаването на по-безопасна, по-здравословна и удобна среда, каквато подовото отопление гарантира. 

Как работи?

Комфортът на отоплението с лъчисто излъчване не е изобретение на съвременната епоха. Например римляните са прекарвали дима на запален в приземния етаж огън през стените на горните етажи и така са получили ефективна за времето си форма на стенно отопление. Подобни схеми е имало и за загряване на пода. Общото при тях, а и при съвременното повърхностно отопление е, че то се осъществява чрез лъчист топлообмен между загрятата повърхност със сравнително голяма площ и останалите повърхости и обитатели на помещението.

Топлинната енергия, която се отделя, създава усещане за цялостен комфорт. Няма неравномерно затоплени зони, тъй като желаната температура не се локализира само близо до радиатори, вентилаторни печки,  климатици и др.

 „ Когато децата играят предимно  на пода, е изключително важно това пространство да е топло, чисто и здравословно“, подчертава инвеститора, който избира да се довери на пореден продукт от портфолито на Пайплайф.

Едно от най-големите предимства на тръбите Radopress е тяхната гъвкавост, която позволява завои без използването на фитинги (коляно, дъга). Това води до по-бърз монтаж, по-малки хидравлични загуби и употребата на значително по-малък брой фитинги в инсталацията, а това води до по-голяма надеждност и сигурност на системата.

Underfloor heating for the building

за по-здравословна среда

При  конвекторното отопление, основният „преносител“ на топлината е въздуха, който се награвя от радиаторите, издига се нагоре, обикаля помещението и най-накрая пада надолу охладен, за да повтои отново същия цикъл. Този силен въздушен поток съдейства за запрашаването в помещението, като разнася наслоения в ребрата на радиатора или конвектора прах.

При лъчистото подово отопление от друга страна, отоплителното тяло е самия под или пък стена- няма труднодостъпна повърхност, която не може да се почисти. При този вид отопление, всяко нагрято тяло излъчва инфрачервени лъчи към околните тела и така директно ги загравя! Тук няма нагряване първо на въздуха, който да разнася топлината. Стайната температура е с 2-3 ˚С по-ниска и по този начин се поддържа влажността, защото въздуха изсъхва по-малко!

Здравословната среда, която осигуряват тръбите Radopress,  е предимство, от което изцяло се възползва и собственика на еднофамилната къща край София.  На тях той залага както за отоплителната система, така и за водопроводната! По този начин,  инвеститора разчита на еднакво добро качество и при двете системи от една страна, а от друга, пести време и средства за  инсталацията, която протича безпроблемно и бързо.

Тук вътрешносградните системи са монтирани от Георги Маринкев от Газтерм Инженеринг, инсталатор от програмата на Пайплайф „Доверен инсталатор“.

Разбира се, инсталацията върви бързо. Не само защото със системата се работи лесно- тръбите са гъвкави, а и гамата от фитинги е богата.  Но и защото, като част от програмата „Доверен инсталатор“, сме получили необходимото обучение за работа със системите на Пайплайф“, обяснява бързия монтаж инсталатора. В този проект, той успява да покрие площта от 180кв.м с подово отопление за около7-8 дни. 

Manifolds for underfloor heating

за по-устойчиво и икономично ежедневие

   Съществено предимство на повърхностното отопление е, че то е нискотемпературно, т.е. водата в него почти не превишава 45˚С, докато при конвекторното, средната температура е в амплитуда 50-80˚С. По-ниската температура само с 1 ˚С намалява разходите с цели 6%! и може да се постигне чрез различни източници, например кондензен котел или термопомпа, с изключително ниска енергийна консумация.

Системата за подово отопление на Пайплайф- Radopress  изисква по-висока първоначална инвестиция в сравнение с радиаторното отопление. Но правилно монтирана, тя изисква минимална поддръжка и ви гарантира дълги години спокойствие и по-ниски енергийни разходи!  Пайплайф България предоставя на своите клиенти възмжността да се възползват от 10 годишна гаранция на системата!

В този проект, инвеститорът изцяло залага на колаборацията с Пайплайф България. „В частните проекти като този, можем да предложим на клиента цял продукт- проектиране, консултации, решения и изпълнение. Важно е да сме „на линия“ във всеки момент, тъй като почти винаги става въпрос за конкретни и специфични изисквания и нужди“, споделя Иван Цанов, продуктов мениджър Вътрешносградни системи в „Пайплайф България“. 

за повече свобода при проектиране на дома

Икономично, здравословно, устйчиво, но и функционално. Подовото отопление не заема място. Липсата на радиатори и друг тип отоплителни тела дават пълната свобода при подредбата на дома или работното място!

Underfloor heating for the building

Споделяне:

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!