Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

Водната проба – нещо важно при летния ремонт!

В сезона на ремонтите, често се преработват и водопроводните инсталации поради една или друга причина. Често това се прави от полупрофесионални инсталатори или откровени домашни майстори с недостатъчни познания по темата. За съжаление, това понякога води до проблеми в последствие при експлоатацията, което може да донесе много неприятни преживявания и нежелани разходи.
Затова ние от Пайплайф, препоръчваме да се правят задължителните седемдесет и два часови проби под налягане. Правилото е, че налягането във водопровода трябва да се повиши един път и половина от нормалното работно налягане. Не е достатъчно просто да пуснете водата, защото може да има скрити проблеми.
Правилният начин за тестване е да използвате контролна помпа с манометър, чрез която да се повиши налягането в системата и да се проследи ако има спадове на налягането.
Пайплайф предлага в своя асортимент професионална контролна помпа, която освен за тестове, може да се ползва и за допълване на отоплителни или соларни инсталации.

1