Една къща и много решения от Пайплайф България

Домът е място, на което откриваме комфорт, почивка и защита! Затова и собствениците търсят не само решения, но и цялостна услуга, която да им осигури спокойствие в дома! Съвместимост с националните стандарти, спестяване на средства и време, както и устойчиво участие в природния цикъл, са основните моменти около, които се изгражда идеята за къща!  Проследявайки всеки етап от еднофамилна частна къща в околностите на София, се опитахме да изясним много от въпросите и ситуации, пред които ни поставя завършването на един такъв проект!

Optial comfort for the building

СЪС ЗАПОЧВАНЕТО НА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЕДНА КЪЩА, ПАРАЛЕЛНО ЗАПОЧВА И ИЗГРАЖДАНЕТО НА НЕОБХОДИМАТА ТРЪБНА ИНФРАСТРУКТУРА

Затова е необходимо да помислим как най-добре да подсигурим вече изграденото! Иновативен продукт, който ще  спести допълнителни разходи, време и усилия, Protektor е обсадна тръба, която защитава основната канализационна тръба от всички потенциални проблеми, като в същото време дава възможност бързо и лесно да се продължи щранга.

Дворната канализация и най-удачните решения за нея!

Там, където включването в публичната система за отвеждане на отпадъчни води не е възможно или пък заустването им е възможно в дерета и реки, модулните пречиствателни станции са идеално решение. Степента на пречистване на битовите води отговаря на българските и европейски стандарти в такава степен, че пречистената вода съвсем спокойно се използва за напояване на тревните площи на къщата. Това е голямо преимущество, което собствениците на комплекси или къщи с дворни пространства оценяват високо. С пречистването на отпадъчните води не се пестят само средства и така ценния воден ресурс, но се свежда и до минимум отпечатъка на човешката ръка върху околната среда. Нашата еднофамилна къща също разполага с дворно пространство, а въпросът с поливането е намерил своето решение:

Фактът, че мога да използвам пречистената вода за поливане на зелените площи, за мен е огромен плюс. Защото освен удобството на къщата, отдихът сред зеленината на двора е другото нещо, което събира заедно семейството“, споделя инвеститора.

Изграждането на тръбната инфраструктура на новопостроена сграда неизбежно включва и свързването й към водопроводната мрежа! Обновената водомерна шахта на Пайплайф България, получила одобрението на редица ВиК дружества в България, може да направи преминаването през този момент бързо, лесно и чисто! Готов, комплексен продукт, който спестява време и средства, а в същото време, позволява да вземете индивидуални решения според своите нужди! 

PRO-WM

Важна част от дворната канализация са и ревизионните шахти Prakto, които се състоят от напълно пластмасови елементи, устойчиви на корозия, нечупливи и запазващи формата си! Вземете информирано решение и изберете шахтите с вградена клапа Prakto klap спират връщането на вода към сградата при проливни дъждове, както и възпират гризачи миризми да навлизат в дворната и сградна канализации.

За да Ви улесни максимално при спазване на изискванията по Вашия проект, Пайплайф България вече предлага и система  за скрит достъп до ревизионни и канализационни шахти. Вече не е нужно да избирате между метални решетки обемисти пластмасови капаци, за да си оставите достъп до площадковите инсталации! Благодарение на Prakto PAC, имате възможността да вградите желаната от Вас настилка в рамката на капака и да запазите целостта на павираната площ!

Създаването на оптимален комфорт е основно желание, когато създаваме или реновираме пространство!

В тази новострояща се еднофамилна къща, инвеститорът залага на Пайплайф не само за площадковия и вътрешносграден водопровод и канализация, но и за създаването на по-безопасна, по-здравословна и удобна среда, каквато подовото отопление гарантира.

Когато децата играят предимно  на пода, е изключително важно това пространство да е топло, чисто и здравословно“, подчертава той, като избира да се довери на пореден продукт от портфолито на Пайплайф.

 

Underfloor heating for the building

   Съществено предимство на повърхностното отопление е, че то е нискотемпературно, т.е. водата в него почти не превишава 45˚С, докато при конвекторното, средната температура е в амплитуда 50-80˚С. По-ниската температура само с 1 ˚С намалява разходите с цели 6%!  По-ниска температура на разпределение на флуидите може да се постигне чрез различни източници, например кондензен котел или термопомпа, с изключително ниска енергийна консумация.

Системата за подово отопление на Пайплайф- Radopress  изисква по-висока първоначална инвестиция в сравнение с радиаторното отопление. Но правилно монтирана, тя изисква минимална поддръжка и ви гарантира дълги години спокойствие и по-ниски енергийни разходи!  Пайплайф България предоставя на своите клиенти възможността да се възползват от 10 годишна гаранция на системата!

Здравословната среда, която осигуряват тръбите Radopress,  е предимство, от което изцяло се възползва и собственика на еднофамилната къща край София.  На тях той залага както за отоплителната система, така и за водопроводната! По този начин,  инвеститора разчита на еднакво добро качество и при двете системи от една страна, а от друга, пести време и средства за  инсталацията, която протича безпроблемно и бързо.

Тук вътрешносградните системи са монтирани от Георги Маринкев от Газтерм Инженеринг, инсталатор от програмата на Пайплайф „Доверен инсталатор“.

Разбира се, инсталацията върви бързо. Не само защото със системата се работи лесно- тръбите са гъвкави, а и гамата от фитинги е богата.  Но и защото, като част от програмата „Доверен инсталатор“, сме получили необходимото обучение за работа със системите на Пайплайф“, обяснява бързия монтаж инсталатора. В този проект, той успява да покрие площта от 180кв.м с подово отопление за около7-8 дни. 

Underfloor heating for the building

Перфектната функционалност и лесна инсталация са важни, но инвеститорите на жилищни пространства искат да имат всички удобства- функционалност, сигурност, здравословна и комфортна среда. Когато собственикът на тази къща избира продуктите и съоръженията за своите ВиК инсталации и отопление, вече знае, че в Пайплайф ще намери правилното решение и за своята баня!   

  Системата за вграждане Flush & Flow работи безотказно десетилетия. Тъй като казанчето е изработено като една цяла част, благодарение на отсъствието на каквито и да били заваръчни шевове, абсолютната му херметичност и непропускливост е гарантирана. В допълнение към това, Пайплайф гарантира поддържането на  резервни части 25 години, за да се подсигури дългия му експлоатационен живот. 

Разбирайки, че за качествена ВиК и отоплителна инсталация в дома са необходими както качествени материали, така и инсталатор с необходимите познания и опит, ние от Пайплайф България решихме да подберем най-добрите специалисти в България, да се уверим, че те работят съобразно най-добрите практики в бранша, и че спазват нормативната уредба. Те са запознати с нашите продукти, ето защо инсталационния процес е безпроблемен, бърз и осигурява сигурни системи! В тази еднофамилна къща, вътрешносградните системи са изградени също от инсталатор, част от програмата „Доверен инсталатор“ на Пайплайф България.

 Избирайки поредно решение за своя дом от Пайплайф България, инвеститорът залага не само на качеството, но и на сигурността, която му носи сътрудничеството с Пайплайф:“ По време на изграждането на системите в моята къща, имах възможността многократно да се уверя не само в качеството им, но и в цялостната услуга, която ми предложиха от Пайплайф. В днешно време, да получиш безплатен и адекватен отговор на всеки въпрос обикновено изисква ужасно много време. С Пайплайф получих точно и бързо  съдействие и то безплатно!“     

Споделяне:

ЗА ВРЪЗКА С НАС!

Имате въпроси? Изберете най-удобния начин да се свържем с Вас!

Оставете телефонен номер!

Оставете телефонен номер!
Оставете имейл адрес!

EN

Find all needed documents in English and other available languages! Or contact us for further information!

Follow the link

Онлайн магазин

Оторизирани дистрибутори

За контакт

Изберете подходящия начин да се свържем с Вас, за да получите информацията, която Ви е необходима! Оставете свой теледфонен номер или e-mail!

Оставете телефонен номер!

Ще се свържем с Вас по телефона, отбелязан във формата!
Ще се свържем с Вас по имейла, отбелязан във формата!