Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

Пластмасови канализационни ревизионни шахти – тип PRO

ХарактеристикиИзползването на пластмаси, както при тръбите така и при шахтите има значителни практически и икономически предимства.
Пластмасовите шахти са модерна, екологична и евтина в експлоатационно отношение алтернатива на тежките, обемни и със сложна конструкция бетонови шахти.

Комплексни системи за транспортиране на отпадъчните води

Пайплайф предлага комплексна система за транспортиране на отпадъчните води. Шахтите се обслужват в съответствие с европейските стандарти - DIN EN 476.
Шахтите са подходящи за използвани при всички тръбни системи.

Материал

Като материал за всички компоненти се използва полипропилен.
Предимствата на полипропилена пред други материали са установени на базата на дългогодишни изследвания, с които е доказано:

  • По-висока здравина на модула
  • По-висока жилавост
  • По-висока устойчивост на абразия и висока температура

Конструкция на PRO шахти DN 630 – DN 1000

Шахтите са изградени като конструкция, отделните части на която са свързани с помощта на елементи с уплътняващи пръстени. Системата е също, както при пластмасовите тръби и гарантира постоянна водонепроницаемост минимум 5 метра воден стълб равен на 0..5 bar.

Елементи на PRO шахти DN 630

Състоят се от шахтови дъна, удължение на шахтите до необходимата дължина (тръба Pragma ® R630mm) и два варианта на поставяне на капака с бетонен пръстен или с пластмасов телескоп. И двата случая могат да бъдат комбинирани с бетонен или чугунен капак, в съответствие с изискванията на проекта.

Елементи на Входни шахти DN 800 и DN 1000

Входните шахти се проектират и се използват като резервоари за коагулация, във водното стопанство ако се постави водомер и т.н. Като експлоатационната дълбочина на 6 метра.

  • Основата на дъното на шахтите DN 800 и DN 1000, долната част е в повечето случаи без подсилване, с изключение на случаите при които нивото на водата е над 1 м.
  • Пластмасов корпус с пръстенова твърдост SN2 с дължина на 0.5 до 1м.
  • Гумен пръстен, с който се уплътнява свръзката между дъното и корпуса
  • Стълба (пластмасова или алуминиева), която се монтира в корпуса
  • Капак, който може да е с бетонен разпростиращ се пръстен или с пластмасов капак. И в двата случая може да се комбинира с бетонен или чугунен капак.

Използване на капаци с разпростиращ се пръстен

Пръстените се поставят върху носещ слой много добре уплътнен на минимум DPr = 98 % или върху бетонен слой с дебелина 20 см. Хлабината между пръстена и стените на шахтата във всички посоки трябва да е минимум 15 мм.

Използване на телескопични капаци

Не е необходим бетонен пръстен, при натоварване причинено от транспорта е достатъчно доброто уплътнение или слабото бетониране на телескопа. Маншетата позволява слабо отклонение на телескопа според наклона на пътната настилка. При последваща промяна на нивото на пътната настилка, целият телескоп с помощта на съответните приспособления се издига на необходимата височина.

Класификация на капаците


Ревизия на шахта PRO1000- една година по-късно!

Монтаж на шахта PRO1000 в гр.София

Инсталиране на шахти тип РRО

Инсталиране на шахта PRO съвместно с ВиК Благоевград

Инсталиране на шахта PRO съвместно с ВиК Сливен

Монтаж на шахта PRO в Бургас

Още информация

„За цени на шахти тип PRO, моля, обърнете се към най-близкия за Вас търговски представител или дистрибутор !

pro1000-01
pro1000-02
pro1000-03
pro1000-04
pro1000-05