Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

КОМПАКТНИ ГЛАДКОСТЕННИ ПОЛИПРОПИЛЕНОВИ ТРЪБНИ СИСТЕМИ ЗА ИНФРАСТРУКТУРНА КАНАЛИЗАЦИЯ ТИП PP MONO

Характеристики:

Какво е PP Mono?

PP Mono е еднослойна, компактна, гладкостенна система от полипропилен за инфраструктурна канализация отговаряща на БДС EN1852-1.

Предназначение

Съгласно действащи „Норми за проектиране на Канализационни системи”: термопластична канализационна система за гравитационно отвеждане на води от битова, производствена или дъждовна канализация.

Челното заваряване на полипропиленови тръби тип PP Mono е вече факт!

Съвместно с Институт по металознание, съоръжения и технологии – БАН и Институт по заваряване, Пайплайф проведе изпитване и с радост ви съобщава, че тръбите PP Mono могат надеждно да се заваряват челно!

Предимства на челното заваряване:

  • неразрушима връзка
  • възможност за безизкопно полагане
  • отпада нуждата от двойносвързващи муфи

Челната заварка на PP Mono успешно издържа тест на налягане +10 бара! Въпреки, че толкова високо налягане не е характерно за канализация, теста доказва изключителната здравина и издръжливост на връзката!

Изисквайте тест протокол от изпитване!

Производство

PP Mono се произвежда по метода на екструзията в Ботевград. Тръбите PP Mono се произвеждат с два гладки края. По желание на клиента могат да се доставят с монтирана муфа в единия край или муфите да се доставят отделно (с два уплътнителни пръстена)

Монтаж на тръбна система PP Mono

Свързване на тръбите PP Mono посредством челна заварка.

Тръбите PP Mono се произвеждат с два гладки края, което позволява да се заваряват челно, подобно на полиетиленовите тръби за водопровод. Всяка машина за челно заваряване има настройки за заваряване освен на полиетилен, така и на полипропилен, което прави челната заварка на PP Mono възможна!

Свързване на тръбите PP Mono посредством двойносвързваща муфа.

Освен посредством челна заварка Пайплайф предлага и вариант за свързване на системата чрез двойносвързващи муфи от същия материал като тръбата! По желание на клиента тръбите могат да се доставят с монтирана муфа в единия край или муфите да се доставят отделно (с два уплътнителни пръстена).

Свързване на тръбите PP Mono с гладкостенни PVC и гофрирани Pragma тръби.

Материал

Полипропиленът (PP-B) е най-новата генерация от термопластичните матириали, които се използват за производство на тръбни системи. Този материал съчетава твърдостта на поливинилхлорида (PVC) и еластичността на полиетилена (PE).

Стандарт БДС EN1852-1

Системата се произвежда и изпитва по БДС EN1852-1 Пластмасови тръби системи за безнапорни подземни отводняване и отвеждане на отпадъчни води от полипропилен.

Номинална якост на пръстена (SN)

Системата PP Mono се произвежда с номинална пръстенова якост SN≥8kN/m2, SN≥10kN/m2, SN≥12kN/m2 и SN≥16kN/m2. Въпреки голямата якост системата PP Mono е достатъчно еластична да понесе всички напрежения вследствие на деформация.

Околната среда

В днешно време защитата на околната среда изисква използването на водонепропускливи отводнителни системи, за да не попадат отпадните води в почвата и за да не я замърсяват, а от друга страна при монтажа на отводнителните системи се изисква използването на материали, които отговарят на екологичните критерии и могат да се рециклират.

Полипропиленът изпълнява и двата критерия.

Затова производството на суровини, както и тяхната преработка и финалните продукти, в екологично отношение са безупречни. Полипропиленът няма халогенни съединения, нито пък тежки метали и може напълно да се рециклира.

Още информация

view_pipe