Choose your region
Контакт · Languages: BG | EN
Menu

Таванно отопление/охлаждане от Пайплайф

Въпреки, че таванното водно отопление има редица предимства пред подовото, у нас то все още не е така популярно и масово разпространено. Но за тези, които търсят най-доброто, популярността не е проблем и вървят смело напред както е в този случай с тази еднофамилна къща в кв. Горна Баня в София.

Собственикът сам проучил възможностите, дори навлязъл в хидравличните изчисления и избрал Radopress  на Pipelife  като тръбна  система наред със системата Master 3 за безшумна канализация.

Какви са предимствата – за разлика от пода таванът е винаги свободен -  на него няма мебели, килими  и др., които пречат на лъчистия поток, който всъщност топли хората. И тук е същността – инфрачервените лъчи (топлината – това са инфрачервени лъчи) от загрятия таван вървят и надолу и топлината стига до долната част на помещението. Излишни са опасенията, че топлината върви само нагоре – това важи само, когато се топлим от въздуха, но тук топлината идва от инфрачервените лъчи директно от тавана към човека без преди това междинно да загрява първо въздуха. Затова тези системи се наричат подово, стенно или таванно лъчисто топление.

За разлика от радиаторното отопление или това с климатик, тук няма въздушен поток, следователно няма и запрашаване, неприятни миризми и разпространение на спори, няма и излишно събиране на най-топлия въздух в горната част на стаята, където не го използваме.

А когато през лятото пуснем в тръбите да тече студена вода се получава и охлаждане – това е другото предимство на стенното и таванното отопление/охлаждане. Тук също няма въздушен поток както при климатика, няма опасност от настиване, разнасяне на спори и комфортът е максимален.

Pipelife пожелава на собствениците да ползват системата и продуктите на фирмата със здраве и удоволствие!

10.06.2018

987_1_Home
987_2_300